directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 07:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Diumenge, 22 de juliol de 2018 15:31 h

Les torres de nou de Capgrossos, Minyons i Castellers de Vilafranca coronen la Diada de Les Santes de Mataró

Els de Terrassa firmen una gran actuació descarregant un altre gamma extra -el nou de vuit- i el tres de nou amb folre

ACN Mataró.-Les torres de nou s'han convertit en les grans protagonistes de la Diada de Les Santes d'aquest 2018 a Mataró. Tant els amfitrions de la jornada, els Capgrossos, com els Castellers de Vilafranca, han aconseguit descarregar aquesta construcció. Per la seva banda, els Minyons de Terrassa només l'han pogut carregar. Els blaus i els verds han completat la seva actuació amb els castells de nou bàsics, el tres de nou amb folre i el quatre de nou amb folre. La colla egarenca ha firmat una gran actuació descarregant l'altre gamma extra de la Diada, el nou de vuit amb tres enxanetes, i també un tres de nou amb folre que ja van dur a terme ahir a Sant Cugat del Vallès.

Els Capgrossos han arrencat la seva Festa Major descarregant el tres de nou, un castell que dominen i amb el qual se senten molt còmodes. Els blaus han seguit la seva actuació amb la torre de nou, una construcció que van descarregar per primer cop l'any passat en aquesta mateixa Diada. Els de Mataró han patit per descarregar-la, però finalment s'han ensortit desfermant l'eufòria a la plaça Santa Anna i al ritme del popular 'Bequetero' de Les Santes.La jornada dels blaus ha començat a complicar-se a partir de la tercera ronda. Els de Mataró han intentat el cinc de nou amb folre fins a dues vegades, però no han estat capaços de carregar-lo i l'han desmuntat per acabar-hi renunciant. Amb tot, els Capgrossos no han volgut marxar de la seva Festa Major amb mal regust de boca i han acabat descarregant un quatre de nou amb folre en una cinquena ronda poc habitual. Els Minyons de Terrassa han estat els que han dut a terme la millor actuació de les tres rondes de la Diada -no han fet el pilar. Els camises malves han descarregat un nou de vuit amb tres enxanetes una mica tremolós. La colla ha fet una feina titànica per evitar que el castell acabés fent llenya. En la segona ronda han carregat una torre de nou que des de l'inici tremolava en excés i ha acabat caient en la sortida dels dosos. Els egarencs han acabat la seva actuació amb una aposta segura. Han descarregat el tres de nou amb folre, un castell que ja van dur a terme ahir a Sant Cugat del Vallès. Per la seva banda, els Castellers de Vilafranca, han dut a terme la mateixa actuació que els Capgrossos, descarregant un tres de nou amb folre en la primera ronda i una torre de nou amb folre i manilles en la segona. Els verds han completat la Diada amb el quatre de nou amb folre, també descarregat.El punt i final de la jornada l'han posat els pilars. Els Castellers de Vilafranca han descarregat un pilar de set amb folre i els Capgrossos un pilar de sis. Per la seva banda, els Minyons han renunciat al pilar de tancament de l'actuació.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.