directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Osona doble fletxa Diumenge, 22 de juliol de 2018 16:27 h

Un cotxe envesteix part de les creus grogues plantades a la plaça Major de Vic pels presos i els exiliats

Diverses persones han increpat el conductor

ACN Barcelona.-Un cotxe ha entrat a la plaça Major de Vic i ha envestit part de les creus grogues que aquest dissabte s'hi van plantar en una acció de protesta pels polítics empresonats i exiliats. Els fets han passat aquest diumenge al migdia. El vehicle ha entrat a la plaça, ha passat per damunt de les creus alineades en un dels lateral i després ha marxat per un dels carrers, entre les protestes i la indignació d'algunes persones, que l'han increpat pels fets. La plantada la va organitzar un grup amb el lema "Som República". En total es van col·locar 2.500 creus alienades, cobrint tota la plaça. La iniciativa, destinada a recaptar fons per a la caixa de solidaritat dels presos, preveia retirar les creus aquest diumenge a la tarda.

El vehicle ha entrat a gran velocitat a la plaça i ha recorregut uns quants metres abans de marxar per un dels carrers. L'alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha condemnat l'acció a través d'una piulada i l'ha qualificat de "deplorable". Erra ha demanat que es "denunciï enèrgicament" el fet, que ha dit que va contra la llibertat d'expressió". A més, ha demanat que als ciutadans que no "caiguin en provocacions" i els ha animat a "seguir reclamant" llibertat d'expressió. L'alcaldessa de Vic ha assegurat que estan "buscant el causant" d'una "actitud" que ha qualificat de "vergonyosa i preocupant".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.