directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 02:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Diumenge, 22 de juliol de 2018 16:53 h

Torra anima a sumar-se a la Crida per "organitzar-se": "Només si ho fem junts ens en sortirem"

El cap de l'executiu català reivindica els "lideratge transversals"

ACN Barcelona.-El president de la Generalitat, Quim Torra, ha intervingut finalment a l'acte de clausura de l'assemblea del PDeCAT, que s'ha celebrat al Palau de Congressos de Catalunya i que ha servit per situar la candidatura de David Bonvehí a la direcció del partit. Després que el PDeCAT aprovés una esmena per instar la militància a sumar-se a la Crida Nacional, el projecte que impulsa Torra amb Carles Puigdemont, el cap de l'executiu català ha animat a sumar-s'hi per "organitzar-se". "Vindran un moment que ens caldrà el sacrifici de tots, i la organització, i la cooperació i la unitat de tots", ha assegurat. "Perquè no només si ho fem junts, ens en sortirem; només junts som més forts". En aquest context, Torra ha reivindicat també els "lideratges transversals". "No en podem prescindir", ha assegurat de cara a un "altre moment" futur.

De fet, Torra veu en la Crida una plataforma que pot "sumar accents, pensaments i fins i tot divergències". Des d'una òptica d'organització i de "transversalitat", una "capacitat enorme d'arribar a tothom, connectar amb la gent". És en aquest punt del discurs que ha reivindicat el paper de Carles Puigdemont i Oriol Junqueras i de la resta de dirigents que són a la presó i a l'estranger. "No podem prescindir ni d'un dels lideratges transversals, ens necessitarem a tots als moments que vindran", ha resolt. Per això ha apel·lat a l'esperit de l'1-O i del 9-N, que "ha de guiar d'ara en el futur". Des d'un escenari d'unitat, ha dit. De fet, ha agraït el suport del PDeCAT els darrers mesos però els n'ha reclamat també a partir d'ara: "Seria impossible el que ens proposem fer en setmanes i mesos si no comptéssim amb el vostre suport. També ha celebrat que el PDeCAT hagi validat a la ponència "fer efectiva la república al més aviat possible". Perquè "el focus" és la independència. I "l'hem de fer efectiva", ha resolt. Per tot plegat, el president de la Generalitat, que lluïa a la butxaca del pit de l'americana una imatge de l'ex-primer ministre britànic Winston Churchill, ha apel·lat a l'esperança i a la "il·lusió". "Perquè tenim raó, perquè la nostra causa és justa i perquè guanyarem", ha afegit advertint de "l'enorme sacrifici que caldrà fer". "Vindran mesos i setmanes enormement difícils, més del que podem imaginar", ha augurat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.