directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 04:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Diumenge, 22 de juliol de 2018 18:16 h

Bonvehí assumeix la presidència del PDeCAT amb autocrítica i afirma: "Si ets del PDeCAT, has de ser de la Crida"

El nou líder del partit admet que hi ha coses que no s'han "fet bé"

ACN Barcelona.-David Bonvehí ha assumit aquest diumenge la presidència del PDeCAT amb un discurs d'autocrítica i amb la mirada posada al projecte que impulsen Carles Puigdemont, Quim Torra i Jordi Sànchez. "Es pot ser del PDeCAT i la Crida; és més, si ets del PDeCAT, has de ser de la Crida, participeu-hi", ha animat. Ho ha dit en tancar el conclave demòcrata, i després que la seva llista hagi sortit escollida amb el 65% dels suports. Ha assegurat ser "conscient" del resultat i ha demanat "ajuda" per liderar el partit davant d'uns "reptes gegantins com país i com a partit" . I entre aplaudiments, ha admès: "Hem fet coses que no les fem bé". De fet, ha reconegut que alguns militants li han justificat un 'no' a la seva llista per com s'ha desenvolupat l'assemblea.

Bonvehí ha afirmat que se sent "col·laborador i víctima" del sistema de partit –"però les coses són com són"- i ha fet una crida a canviar eines per no repetir aquesta situació. De fet, ha agraït a David Torrents, líder de la candidatura alternativa, haver fet un pas endavant per presentar llista i evidenciar així una crítica al model electoral de l'assemblea –Bonvehí s'ha confessat partidari també de desbloquejar les llistes. El nou president del partit, que ha admès també no tenir la trajectòria ni l'experiència d'altres lideratges demòcrates, ha afirmat que el PDeCAT ha "recuperat sobirania com a partit" aquest cap de setmana. "Podem decidir com la fem evolucionar, què en fem d'aquesta eina", ha resolt amb la mirada posada a la convenció de la Crida Nacional a la tardor. La llei de Transitorietat i el 26-OEn un discurs llarg, acompanyat per la nova direcció a l'escenari del Palau de Congressos, ha assegurat sentir-se "orgullós" del llegat del PDeCAT els darreres mesos, també durant el debat de la llei de Transitorietat. Ha confessat però, que l'hauria "aprovat després del referèndum", i no abans, durant el ple del 6 i el 7 de setembre de 2017. "Però la majoria deia que s'havia de fer abans". També ha parlat del 26 d'octubre, el dia en què es va posar sobre la taula una convocatòria electoral enlloc de la declaració de la república. Dies "de molts nervis", ha resolt. Ha afirmat que el PDeCat va ser sempre "al costat" de Puigdemont –"ni que cada dues hores canviés d'opinió", ha afegit. El nou president del PDeCAT, que ha demanat a la seva direcció ser "monolítica", ha tancat amb el seu discurs la primera assemblea del PDeCAT -i tres dies de pugna interna. Una cloenda política que ha arrencat amb la lectura d'una carta que han escrit des del centre penitenciari de Lledoners Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull, i que ha llegit Laura Turull. Els tres exconsellers han assegurat sentir-se amb "mandat moral" per demanar unitat a les bases des d'un "captiveri infame". "No sortir [de l'assemblea] sense cohesió seria un error gravíssim, cal mirada ampla, de llarg corregut i molta generositat", han escrit. En aquest sentit han insistit en aprofitar la Crida com una "onada d'esperança" i han advertit que "hi ha gent que desitja" que tot plegat no sigui un "rellançament del projecte nacional sinó de trencament i divisió". "Decidir en quin cantó volem ser depèn de nosaltres", resolen Turull, Rull i Forn. A l'acte també ha intervingut Alex Salmond, ex-primer ministre d'Escòcia, que ha assegurat que el dret a l'autodeterminació és "universal", "no particular", i ha aplaudit la "paciència i el camí de pau" del procés sobiranista.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.