directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 23 de juliol de 2018 13:06 h

Podem, ERC, PDeCAT, Compromís i Bildu demanen una comissió d'investigació sobre la corrupció a la Casa Reial

La mesura s'haurà de votar al ple del Congrés i es pren després de la filtració de les converses entre el comissari Villarejo i Corinna

ACN Madrid.-Els grups de Podem, ERC, PDeCAT, Compromís i Bildu han registrat aquest matí al Congrés la petició de creació d'una comissió d'investigació sobre la presumpta corrupció a la Casa Reial. La mesura caldrà que es voti al ple de la cambra baixa on els partits monàrquics PSOE, Cs i PP tenen la majoria absoluta. Els grups han defensat que prenen la iniciativa després que hagin transcendit converses entre el comissari José Manuel Villarejo (empresonat pel cas Tàndem) i l'amiga del rei emèrit, l'empresària Corinna, que desvetllen presumptes delictes que hauria comès Juan Carles I quan estava al capdavant de la corona espanyola. Entre ells, el cobrament de comissions no tributades per tancar negocis a l'estranger o tenir comptes "opacs" a Suïssa. Per això, tots els grups demanen que s'obri una comissió en seu parlamentària per investigar els fets i, per tal de buscar el consens de la resta de grups, encara no han posat sobre la taula qui hauria de comparèixer. El PNB no firma la petició però ha dit que hi votarà a favor al ple.

"Cal superar les lleis del silenci", ha reclamat Rafa Mayoral (Podem). Des d'ERC, el diputat Joan Margall recorda que han presentat en els darrers anys desenes de preguntes sobre la monarquia i que sempre s'han "vetat". "Cal màxima transparència, demanem al tripartit del 155 que permetin que tots coneguem la veritat, s'ha acabat la inviolabilitat", ha manifestat. "Ja està bé de tanta opacitat relativa a la Casa Reial", ha reblat. Compareixences del CNI i Villarejo Aquest dijous el comissari Villarejo compareixerà davant el jutge Diego de Egea a l'Audiència Nacional per respondre, entre d'altres, assumptes relacionats amb les gravacions de les converses amb Corinna. El mateix dia, el director del Centre Nacional d'Intel·ligència, Félix Sanz Roldán, compareix al Congrés dels Diputats a la comissió de despeses reservades per aquest mateix cas. Ja ho va fer el 2013 també relacionat amb declaracions efectuades per Corinna que comprometien al llavors rei Joan Carles.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.