directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Bages doble fletxa Dilluns, 23 de juliol de 2018 16:54 h

El Consell Comarcal de Bages demana a Hisenda "solucions" per a 100 nens que no podran rebre una beca menjador

L'ajut no se'ls pot atorgar perquè no disposen de NIF el que denuncien que és "una vulneració dels drets"

ACN Manresa.-El Consell Comarcal del Bages reclama a Hisenda solucions per 101 infants del Bages que no podran rebre una beca menjador. A través d'un comunicat, l'ens comarcal, que ha rebut 3.498 sol·licituds de beques menjador pel curs 2018-2019, denúncia que el centenar que no tenen accés a un Número d'Identificació Fiscal resten exclosos d'aquest ajut, un fet que suposa "una vulneració de drets". El curs passat el Consell ja va alertar que 42 infants de la comarca es van quedar sense aquesta beca perquè no van poden presentar la fotocòpia del DNI i NIF de l'alumne (requisit imprescindible) emès per Hisenda. Per aquesta raó, afegeixen, "no estan disposats a que aquest fet es repeteixi".

El Consell Comarcal del Bages recorda que el curs passat ja van denunciar els fets davant el Síndic de Greuges, que va suggerir que els ens gestors dels ajuts de menjador escolar fessin arribar a l'Agència Tributària un llistat dels alumnes sol·licitants de l'ajut que previsiblement no podrien accedir a un DNI o NIE per tal de forçar una solució. Seguint la recomanació, el conseller de l'Àrea d'Educació, Eloi Hernàndez, ha adreçat les 101 sol·licituds d'infants que no disposen de NIF a les oficines de l'Agència Tributària del Bages per reclamar una sortida satisfactòria del conflicte. «És inaudit que una administració deixi a l'estacada a infants vulnerables per una situació administrativa. Això s'ha de resoldre immediatament», ha afirmat el conseller, que ha afegit: «des del Consell no permetrem que cap infant quedi sense beca, si el govern espanyol no respon favorablement ens arremangarem i ho solucionarem nosaltres, però deixant clar que Hisenda té la competència i continua cometent negligències intolerables».El Consell reclama una resposta "urgent" i "favorable" del Ministeri d'Hisenda, ja que les sol·licituds s'han de resoldre al mes de setembre, abans de començar les classes,El curs passat el Consell Comarcal va rebre un total de 3.252 sol·licituds, de les quals 42 corresponien a nens i nenes que no podien disposar ni de DNI ni de NIE. Enguany les sol·licituds són 3.498 i 101 els infants exclosos dels ajuts.Canvis en la legislacióDes de l'any 2006 tots els ens locals estan obligats a retre comptes anuals a l'Agència Tributària, mitjançant el model 347 de ‘Declaració Informativa. Declaració anual d'operacions amb terceres persones. A través d'aquest model, qualsevol ajut públic que doni l'Administració a una persona física s'ha de declarar davant d'Hisenda i és per aquest motiu que només es poden donar ajuts (com ara les beques menjador o els d'emergència social) a persones físiques que es puguin identificar amb un DNI, NIE o NIF.Des del Consell Comarcal ja han denunciat els fets davant la Delegació Estatal d'Hisenda a Barcelona. Reclamen a l'organisme una modificació de la normativa legal amb l'objectiu que els ajuts de menjador estiguin exempts d'aquesta declaració.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.