directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 11:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Bages doble fletxa Dilluns, 23 de juliol de 2018 17:06 h

L'Ajuntament de Cardona demana a la Generalitat ser considerada zona d'interès general per a la industrialització

La mesura busca incentivar l'atracció de projectes que consolidin i incrementin l'activitat industrial del municipi i hi mantinguin i regenerin l'ocupació.

ACN Cardona.-L'Ajuntament de Cardona ha sol·licitat al Govern català que la reindustrialització del municipi sigui considerada d'interès general per la Generalitat. La mesura busca incentivar l'atracció de projectes que consolidin i incrementin l'activitat industrial del municipi i hi mantinguin i regenerin l'ocupació. Així, obre la porta a aplicar bonificacions o exempcions en impostos, taxes i cànons, competència de la Generalitat, a aquelles iniciatives industrials que mantinguin o creïn nova activitat industrial al municipi per un període mínim de tres anys. L'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, ha fet la sol·licitud al secretari d'Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer, i a la directora general d'Indústria, Matilde Villarroya.

A través d'un comunicat l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, ha afirmat que es tracta d'una mesura que, després de la marxa d'Ercros, es considera prioritària i estratègica per al municipi. Estruch afirma que de la reunió s'ha endut el compromís de Ferrer i Villaroya d'estudiar la viabilitat de declarar d'interès general la reindustrialitazió del municipi.Paral·lelament l'alcalde també remarca que des de l'Agència per la Competitivitat de l'Empresa hi ha el compromís de vetllar per l'equilibri territorial en l'oferiment de sòl industrial per a nova indústria, un fet que pot beneficiar la Catalunya Central i, en concret, Cardona.Ampliació del Polígon Industrial de La CortL'alcalde de Cardona també va informar Ferrer i Villarroya de l'inici dels treballs per ampliar el polígon industrial de La Cort de Cardona "amb l'objectiu de disposar com més aviat millor de nou sòl industrial". Estruch va recordar que ja s'han realitzat cinc reunions amb l'Incasòl per estudiar la viabilitat de les zones d'ampliació proposades: al mateix polígon, a l'altra banda de la carretera C-55 i darrere la gasolinera Vilalta.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.