directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 17:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dilluns, 23 de juliol de 2018 17:07 h

El TSJC confirma la multa d'1,7 MEUR contra el monopoli funerari a l'Hospitalet de Llobregat

L'Autoritat Catalana de la Competència considera que l'ordenança municipal i el règim de concessió a la funerària obstaculitzava la lliure competència

ACN L'Hospitalet de Llobregat.-El TSJC ha confirmat la multa d'1,7 MEUR que l'Autoritat Catalana de la Competència (ACCO), òrgan de la Generalitat, va imposar el 2015 a les cinc parts implicades en el monopoli funerari de l'Hospitalet de Llobregat per restringir a altres empreses l'accés a difunts en hospitals públics i concertats de la ciutat. Els sancionats són Àltima (800.000 euros), l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat (500.000) i els organismes gestors dels hospitals de Bellvitge (300.000), Duran i Reynals (100.000) i el General de l'Hospitalet (25.000). Després de múltiples recursos, finalment el TSJC ha donat la raó a l'ACCO que considera que l'ordenança municipal de l'Hospitalet i el règim de concessió a la funerària obstaculitzava la lliure competència.

El cas es va destapar arran d'una denúncia presentada el mes de setembre de 2011 per una funerària de Sant Sadurní d'Anoia quan l'Hospital de Bellvitge (HUB) es va negar a entregar-li un difunt. L'argument que se li va donar és que una ordenança de l'Ajuntament de l'Hospitalet reservava tot els serveis a la funerària municipal pertanyent a Àltima tot i que el sector es va liberalitzar el 1996. Segons consta a la resolució de l'ACCO, Àltima va aconseguir més del 90% dels serveis funeraris dels dos grans hospitals de la ciutat: l'HUB i el Duran i Reynals. Al seu torn, l'ajuntament ingressava el 12% de tots els serveis funeraris.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.