directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 05:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 23 de juliol de 2018 17:40 h

L'Airef considera "factible" que Catalunya compleixi l'objectiu de dèficit del 0,4% però hi veu "certa tensió"

L'autoritat independent considera que el més probable és que l'impacte econòmic de la desprivatització d'ATLL es computi el 2019

ACN Barcelona.-L'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef) considera "factible" si bé amb "certa tensió" que Catalunya compleixi l'objectiu de dèficit del 0,4% i veu un "risc moderat" d'incompliment de la regla de la despesa. Entre les "incerteses" que podrien alterar aquest escenari, l'Airef hi situa l'efecte econòmic de la sentència del Tribunal Suprem sobre l'anul·lació de la concessió d'Aigües Ter-Llobregat. L'Autoritat Independent posa de manifest que no se sap quina quantitat haurà de pagar la Generalitat a Acciona, l'empresa concessionària d'ATLL, i considera que el més probable és que l'impacte econòmic de la desprivatització es computi per al 2019, si bé no descarta que acabi imputant-se el 2018.

Acciona ja va assegurar que reclamaria a la Generalitat 300 milions d'euros per l'anul·lació del contracte, si bé la xifra de la indemnització s'haurà de concretar en una comissió liquidadora que ha impulsat el Govern. L'operació va servir per abaixar cinc dècimes el dèficit públic de la Generalitat del 2012. Aleshores el Govern va apuntar a la seva comptabilitat 1.000 milions d'euros: 300 milions d'euros que Acciona va avançar, més 695 més en concepte de pagaments futurs que havia de fer Acciona.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.