directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 25 de juliol de 2018 19:17 h

Descobreixen la presència d'aigua líquida a Mart

Els investigadors han localitzat un llac d'uns vint quilòmetres al pol sud del planeta

ACN Barcelona.-Un estudi publicat a la revista 'Science' revela la localització d'una àrea 20 quilòmetres al pol sud del Planeta Mart que evidenciaria la presència d'aigua líquida al planeta. La investigació s'ha dut a terme amb un instrument anomenat MARSIS (The Mars Advanced Radar for Subsurface and Ionosphere Sounding), un radar de baixa freqüència per detectar aigua sota capes de gel. D'aquesta manera, s'ha pogut certificar amb evidències la presència d'aigua a Mart després que fa 30 anys s'apuntés aquesta possibilitat per primera vegada. Els autors de la recerca han fet comprovacions entre el 2012 i el desembre del 2015, quan van detectar una zona més brillant envoltada per zones molt menys brillants. La regió es troba en una zona coneguda com Planum Austral i ja havia estat explorada amb anterioritat i no havia presentat cap característica especial, segons explica la revista 'Science'.

Es tracta d'una àrea topogràficament plana, formada per aigua congelada amb un percentatge d'entre el 10% i el 20% de pols barrejada i coberta per una capa de gel que no supera el metre de gruix, segons l'estudi.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.