directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 27 de juliol de 2018 12:22 h

El Congrés escull Rosa Maria Mateo com a administradora única provisional de RTVE

Aconsegueix el suport majoritari de la cambra en una segona votació

ACN Madrid.-El Congrés dels Diputats ha escollit la periodista Rosa Maria Mateo com a administradora única provisional de RTVE. Ocuparà el càrrec fins que es resolgui el concurs públic convocat per renovar la direcció. Ha calgut una segona votació per aconseguir la majoria necessària per aprovar la proposta del govern de Pedro Sánchez. El dimecres, la votació (que requeria de 2\/3) va fracassar i la meitat del grup del PDeCAT (els pròxims a Puigdemont) no van assistir a la votació. Segons recull el decret llei fet pel govern del PSOE, la votació s'havia de repetir 48 hores més tard. Aquest divendres, la proposta de la periodista ha comptat amb el suport majoritari del PDeCAT, ERC, PNB, Podem i PSOE (180) i els vots contraris del PP (131). Cs ha marxat de la cambra per mostrar el seu rebuig en tot el procés d'elecció de la direcció de RTVE.

El Congrés dels Diputats ha aprovat que Rosa Maria Mateo es faci càrrec de la direcció de la ràdio i televisió públiques espanyoles fins que es resolgui el concurs públic. Per majoria absoluta, se l'ha escollit com administradora única provisional. En aquesta ocasió, tots els integrants del PDeCAT (a excepció de Toni Postius, que tenia ple a Lleida) han assistit a la votació i hi han donat suport. El dimecres, la cambra baixa va rebutjar el primer intent de nomenar la periodista. La proposta necessitava 2\/3 de la cambra baixa per prosperar i el decret llei preveu una segona votació 48 hores més tard (la d'aquest divendres) on només necessita majoria absoluta. La figura de l'administrador únic és transitòria i s'hi opta després de la votació que va naufragar la setmana passada per intentar renovar la cúpula de RTVE. Segons el decret llei aprovat pel govern espanyol, després d'aquella votació frustrada cal recórrer a l'administrador únic provisional. Una renovació de RTVE plena d'obstaclesLa setmana passada, el govern espanyol va proposar la periodista Rosa María Mateo (Burgos, 1942) com a administradora única provisional de RTVE després del fiasco en la votació de la nova direcció de l'ens, que va naufragar al Congrés per dos errors en la votació. Mateo, de 76 anys, ha treballat als serveis informatius de TVE i Antena 3 i va dirigir el programa 'Informe Semanal'. Fonts de l'executiu espanyol van apuntar en el moment de l'elecció que la proposta ha estat consensuada amb els grups que donaven suport al relleu de l'anterior direcció. L'executiu espanyol es veu abocat a nomenar una administradora única en compliment de la normativa que ell mateix va aprovar per renovar la direcció de la cadena de radiotelevisió pública.El reial decret que estipula el funcionament del relleu de la cúpula de RTVE aprovat el 22 de juny i convalidat la setmana passada, contempla que després del fracàs de la votació calia nomenar un administrador únic que s'encarregarà de dirigir l'ens de RTVE de forma transitòria.El passat dilluns en una votació secreta i a urna dos diputats de les formacions que donaven suport al relleu es van equivocar de papereta i no van introduir la que portava els noms dels últims quatre membres del consell d'administració de l'ens, sinó la del president. Això –sumat a les absències de dos diputats més- va provocar un empat a 175 vots i que decaigués el nomenament de la nova direcció per un sol vot.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.