directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 15:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 27 de juliol de 2018 16:31 h

Torra agraeix als treballadors del CTTI i el CESICAT el compromís professional en uns mesos de "persecució" de l'Estat

El president de la Generalitat reivindica les noves tecnologies en l'1-O: "Les urnes físiques al final van ser omplertes gràcies a la batalla informàtica que es va obrir amb el cens universal"

ACN L'Hospitalet de Llobregat.-El president de la Generalitat, Quim Torra, ha visitat aquest divendres el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) i el Centre de Seguretat de la Informació (CESICAT), on ha condemnat "tota la pressió" que han rebut els seus treballadors i la "persecució a l'entorn informàtic de Catalunya" en els darrers mesos, amb referència a les investigacions i a les operacions policials a l'entorn de l'1-O, així com la "vigilància intensiva" durant l'aplicació de l'article 155. Per aquest motiu, Torra ha volgut traslladar als treballadors el "suport" del Govern i els ha donat un "infinit agraïment" pel seu compromís professional. També ha lamentat els "moments d'angoixa" que han patit ells i les seves famílies: "Cap de vosaltres hauríeu d'haver destinat mai ni un segon a viure aquesta situació. Em sap greu, ho lamento moltíssim". El president de la Generalitat ha reivindicat el paper de les noves tecnologies en l'1-O i ha assenyalat que les "urnes físiques, que un estat buscava desesperadament com si fossin l'arma d'un crim, al final van ser omplertes gràcies a la batalla informàtica que es va obrir amb el cens universal".

Torra ha criticat que en les setmanes prèvies a l'1 d'octubre de l'any passat "l'estat espanyol va demostrar quin és l'ús incorrecte de les TIC", amb el "tancament de webs, bloqueig de dominis, persecucions a Twitter i la criminalització d'informàtics que defensaven la llibertat d'expressió". El president de la Generalitat ha afirmat que la Guàrdia Civil va realitzar 28 entrades en les instal·lacions del CTTI i el CESICAT, a més de quinze responsables d'aquestes institucions investigats i tres que van ser detinguts, una situació "intolerable" en un país amb uns "mínims estàndards democràtics". "El 2017 vam veure com, de sobte, l'estat espanyol retrocedia, no un any, sinó alguns segles, mirant de posar tanques al camp davant una societat i uns voluntaris que van utilitzar els sistemes informàtics i les xarxes com una eina de llibertat", ha afirmat Torra en una intervenció davant els treballadors del CTTI i el CESICAT, que veu com uns dels "garants d'aquestes llibertats, d'expressió, de pensament, de decidir". El president de la Generalitat ha agraït "la feina" que han fet en els últims mesos, amb "professionalitat" i "compromís" i, més enllà de les circumstàncies polítiques, ha elogiat els treballadors d'aquestes institucions com "els artífexs i responsables que tot funcioni, no només les TIC, també els hospitals, les escoles, les carreteres, un país sencer". El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, també ha reivindicat les institucions que es dediquen a les noves tecnologies i les telecomunicacions com la "sala de màquines" de la Generalitat i ha assenyalat que, si bé la majoria de persones només se'n recorden dels informàtics el dia que l'ordinador o el mòbil fallen, ells són els que fan que funcionin la resta de l'any. Igual que Torra, Puigneró ha afirmat que els últims han estat uns mesos "molt durs"."Hem estat la institució que més ha patit la repressió de la Guàrdia Civil", ha subratllat Puigneró, que ha lloat que els treballadors hagin mantingut la "dignitat" i la "professionalitat". Torra, acompanyat per Puigneró, ha visitat les instal·lacions de la Secretaria de Telecomunicacions, amb el CTTI i el CESICAT, i ha conegut espais com la sala de control o els centres de processaments de dades. També els han acompanyat el secretari general de Polítiques Digitals i Administració Pública, Xavier Gatius; el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, David Ferrer; el director gerent del CTTI, Joan Angulo, i el director general del CESICAT, Oriol Torruella. A l'arribada, Torra ha participat a un minut de silenci que solen fer alguns treballadors per reclamar la llibertat dels polítics independentistes a la presó.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.