directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 12:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 10 d'agost de 2018 16:16 h

Salut Pública investiga l'origen d'un brot de legionel·losi que ha afectat cinc persones a l'Hospitalet de Llobregat

Dels afectats, quatre homes i una dona d'entre 59 i 80 anys, només un continua ingressat amb una bona evolució

ACN L'Hospitalet de Llobregat.-L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) està investigant l'origen d'un brot de legionel·losi que ha afectat cinc persones a l'Hospitalet de Llobregat en els últims dies. Els afectats són quatre homes i una dona d'entre 59 i 80 anys que van notar els primers símptomes entre el 28 de juliol i el tres d'agost. Tots menys un van requerir hospitalització. D'aquests, tres ja han estat donats d'alta i només un resta ingressat amb una bona evolució. Les investigacions epidemiològiques i ambientals, realitzades amb la col·laboració de l'Ajuntament de l'Hospitalet, es van iniciar el mateix dia de les notificacions dels malalts amb la recollida de tota la informació necessària per delimitar on han pogut contagiar-se els malalts i duent a terme inspeccions a les instal·lacions de risc, com ara instal·lacions industrials de torres de refrigeració d’aigua. No es descarta que puguin aparèixer més afectats en els pròxims dies atès que el període d’incubació de la malaltia pot ser fins a 14 dies.

També s’ha ordenat la neteja i desinfecció de xoc del tots els circuits implicats en la investigació, dels quals s’han recollit les mostres, tot esperant que es tinguin els resultats analítics que orientin sobre l’origen del brot.Paral·lelament, l'ajuntament va deixar sense activitat elements que faciliten l’aspersió important d’aigua com fonts ornamentals, regs i vehicles de neteja viària, activitat que s’ha reprès després de prendre mostres d’aquests elements i d’ordenar una neteja i desinfecció dels mateixos.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.