directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Berguedà doble fletxa Divendres, 10 d'agost de 2018 20:35 h

El Consorci de la Ruta Minera de Berguedà denuncia al Ministeri d'Indústria

Reclama 900.000 euros de subvencions que no ha cobrat

ACN Cercs.-El Consorci de la Ruta Minera del Berguedà ha denunciat al Ministeri d'Indústria davant de l'Audiència Nacional, segons ha avançat el 'Regió 7'. L'ens, que aglutina els ajuntaments de Cercs, Fígols, Guardiola del Berguedà, Saldes i Vallcebre, reclama que el 2008 l'aleshores ministeri de Foment, a través de l'Institut de la Mineria, es va comprometre a atorgar-los, a través d'uns convenis, 900.000 euros per a unes actuacions a la casa de la Casanova de les Garrigues de Cercs i a la Palomera de Saldes. A través del seu lletrat, Sergi Roca, el consorci ha denunciat que malgrat els reiterats requeriments a través de l'Institut de la Mineria, no han arribat a rebre mai els diners. Per això s'han decantat per la via contenciosa administrativa.

Roca explica que el Consorci va poder pagar les obres gràcies a una ajuda de la Diputació perquè els diners del ministeri espanyol no van arribar mai "per decisió política", assegura. I és que després de diversos errors en el redactat, el conveni inicial va quedar sense vigència. El 2012 es va acordar fer-ne un de nou que requeria el vistiplau d'una comissió formada pel Govern espanyol i la Generalitat, però aquest no es va acabar elaborant.L'advocat reitera el greuge que ha suposat l'impagament pels ajuntaments, que van haver de demanar un crèdit a la Diputació per poder pagar unes obres que ja estaven acabades. I és que, afegeix, de no haver-ho fet haurien estat els consistoris els que s'haurien hagut d'enfrontar a la denúncia per l'impagament davant de les constructores que van fer els treballs.Roca reconeix que la via judicial és el darrer esglaó després de molts anys de reclam "extrajudicial". Des del consorci confien en el fet que, finalment, se'ls doni la raó i puguin rebre els diners.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.