directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Segrià doble fletxa Dilluns, 13 d'agost de 2018 19:17 h

El centre de dia Santa Clara de Lleida oferirà servei de menjador i bugaderia a la gent gran del barri

L'equipament compta amb quinze usuaris i aquesta setmana s'incorporaran dues persones més

ACN Lleida.-L'alcaldessa en funcions de Lleida, Montse Mínguez, acompanyada del tinent d'alcalde i regidor del Centre Històric, Fèlix Larrosa, ha visitat aquest dilluns els usuaris del centre de dia Santa Clara, que es va posar en marxa el 16 de juliol. Els seus usuaris s'hi han incorporat progressivament, actualment n'hi ha quinze i durant aquesta setmana s'afegiran dues persones més. Mínguez ha explicat que el centre obrirà els seus serveis a la població de persones grans, especialment del Centre Històric. Així, el servei de menjador, amb deu places, preveu iniciar-se al setembre, així com el de bugaderia. Mínguez ha remarcat la importància de la nutrició en el col·lectiu de la gent gran, perquè portin una dieta equilibrada i adaptada a les seves necessitats. Aquests són serveis que caldrà que siguin derivats des dels serveis socials d'atenció primària.

El centre de dia Santa Clara disposa de vint places públiques, conveniades amb el Departament d'Afers Socials, Treball i Famílies. L'alcaldessa en funcions ha destacat la funció que compleix aquest servei d'acolliment residencial diürn, adreçat a persones de 65 anys i més en situació de dependència, ja que complementa l'atenció que fa l'entorn familiar i manté l'autonomia personal i social de les persones. Lleida compta amb dos centres de dia municipals, aquest de Santa Clara i el de Magraners, que també té 20 places públiques –en conveni amb la Generalitat-. El centre de dia Santa Clara té un horari d'obertura de 7.30 h a 20 h, amb la flexibilitat perquè cada persona arribi en l'horari que necessiti. Sobre els àpats, l'esmorzar i el berenar tenen un horari flexible. El dinar és cap a les 13 h i se serveix amb servei de càtering. Les instal·lacions compten amb gimnàs, dutxes i perruqueria, entre altres. Pel que fa a les activitats que duen a terme diàriament, als matins treballen l'àmbit de fisioteràpia, tant de forma individual, com en grup. Els usuaris dediquen les tardes a diferents tallers com ara manualitats, jocs de taula o debats. També algunes tardes tenen servei de psicòloga i fan exercicis de respiració i de treball emocional.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.