directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 03:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Bages doble fletxa Dilluns, 13 d'agost de 2018 22:58 h

Torra apel·la a l'esperit del 1714 i a lluitar fins a fer efectiva la República

El president de la Generalitat aprofita la commemoració de la batalla de Talamanca per mostrar el seu suport a la mesa del Parlament

ACN Talamanca.-El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assistit a la commemoració de la batalla de Talamanca on ha apel·lat a l'esperit de nació dels soldats "per voler tirar endavant el país" i la seva voluntat "d'una Catalunya lliure". "Per fer efectiva aquesta república necessitem tota la disposició fins a les últimes conseqüències", ha instat als assistents, tot posant com a exemple els soldats. "Si no som lliures no som res", ha afegit. Torra, que estava acompanyat del vicepresident de la mesa del Parlament, Josep Costa, i de la secretària, Adriana Delgado, ha aprofitat per mostrar el seu suport i rebutjar la querella que s'ha presentat contra la mesa del parlament "per autoritzar el debat polític", un fet, que ha afegit "no pot passar". "Un Parlament està per parlar, discutir i votar", ha recalcat.

Talamanca ha acollit aquest dilluns al vespre la commemoració de la batalla del 1714, la darrera campanya militar de la Guerra de Successió Espanyola a Catalunya. L'acte, que ha comptat amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha estat marcada per la reivindicació de la llibertat dels polítics empresonats i a l'exili.Aprofitant l'efemèride de la batalla, el president ha instat als assistents a recuperar l'esperit dels soldatsi el seu esperit "de nació" i com van lluitar "fins a les últimes conseqüències". "Venim d'un referèndum i d'una declaració d'independència", ha recordat, tot afegint que com els soldats "necessitem tota la disposició fins a les últimes conseqüències per fer efectiva aquesta república"."L'esperança és la llibertat", ha insistit, tot apuntant que "si no som lliues no som res". I ha fet una crida que en els mesos que venen "hem de tenir clar una idea tan bàsica de llibertat o llibertat".Suport a la mesaTorra ha volgut mostrar públicament el seu suport a la mesa del Parlament en el dia en què Ciutadans ha presentat una querella criminal per prevaricació per permetre, a principis del mes de juliol, la tramitació de la resolució de la CUP perquè la Cambra reiterés els "objectius polítics" de la resolució del 9-N del 2015. Aprofitant la presència de Costa i Delgado, Torra ha expressat el seu agraïment i ha recordat que la querella "no pot passar". "Un Parlament està per parlar, discutir i votar", ha recalcat.Missatge de PuigdemontL'acte ha comptat amb un missatge de Carles Puigdemont que també ha apel·lat a la "resiliència" com la dels soldats del 1714 "per arribar fins al final". L'expresident ha assegurat que el camí "només pot acabar bé, amb la pau, la democràcia i la llibertat", i ha fet una crida a "seguir forts, ferms i convençuts". "Els soldats van persistir i van aconseguir una victòria", ha afegit.Toc de l'ANCDurant el seu parlament, el coordinador d'accions sectorials de l'ANC, Josep Antolí, ha insistit en el fet que el desenllaç no ha de ser "la llibertat" dels polítics sinó "la república". També ha comparat la batalla del 1714 amb l'actualitat. "Ara la lluita és no violenta, però això no vol dir pacifisme, és acció, desobediència", ha assegurat, tot fent una crida a "revisar que no vam fer bé" després de l'1-O."Cal estar preparats perquè quan vingui un altre octubre no hi hagi una fallada en l'estratègia com fa deu mesos", ha exclamat, tot dirigint-se a Torra i demanant-li "president: oi que aquest cop sí que ho tindrem tot a punt?".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.