directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 15 d'agost de 2018 13:19 h

El Ministeri de l'Interior ha tramitat 130 sol·licituds d'ajudes de les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils

La Direcció General de Suport a Víctimes del Terrorisme ha rebut un total de 407 peticions i s'han destinat 9,8 MEUR a indemnitzacions

ACN Barcelona.-La Direcció General de Suport a Víctimes del Terrorisme (DGAVT) ha tramitat 130 expedients de sol·licituds d'ajudes i indemnitzacions de víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils. L'organisme, dependent del Ministeri de l'Interior, ha rebut un total de 407 peticions i s'han destinat 9,8 MEUR a indemnitzacions i ajudes a les víctimes. Un any després, des de la DGAVT afirmen que segueixen rebent sol·licituds i mantenen els treballs de suport personalitzat als afectats i els seus familiars. En els atemptats van morir 16 persones i 137 van resultar ferides.

Segons explica la DGAVT en un comunicat, a hores d'ara són 70 persones les que han rebut el reconeixement legal de víctimes. Expliquen que el nombre d'expedients és superior pel fet que una persona pot tenir més d'un expedient obert, per exemple, un de lesions i un altre d'ajuda psicològica. A això se li afegeix que bastants dels ferits es troben de baixa mèdica, per la qual cosa no se'ls podrà realitzar la pertinent avaluació fins que obtinguin l'alta. Succeeix el mateix amb els afectats psicològics que encara no tinguin un diagnòstic acreditatiu de la seqüela. Atenció des del primer diaSegons la DGAVT, l'atenció a les víctimes ha estat constant i immediata des del 17 d'agost, amb un equip integrat fonamentalment per treballadors socials que es va mantenir a Barcelona de forma continuada fins al 31 d'agost. Durant aquest període es va ocupar de l'atenció als ferits i als familiars de morts. Paral·lelament, des del 22 al 29 d'agost, va estar operativa una Oficina de la DGAVT a la Delegació del Govern a Catalunya. Posteriorment es va assignar a cada família de morts i ferits un treballador social de la DGAVT que s'ha ocupat del seu seguiment individualitzat, atenent les seves demandes psicosocials i supervisant la seva situació psicològica per proposar, sempre d'acord amb la víctima, la derivació a un professional.Al llarg d'aquests mesos s'han efectuat visites domiciliàries als ferits i als familiars de morts residents a Espanya, trucades de seguiment i gestions amb altres administracions públiques i serveis de salut per assegurar l'atenció correcta a les víctimes. Apunten que s'han comptabilitzat més de 700 intervencions d'aquest tipus. A més de l'assistència psicològica immediata, Interior tambéha assumit l'atenció psicològica continuada de 28 persones afectades pels atemptats a través de la Xarxa Nacional de Psicòlegs d'Atenció a Víctimes del Terrorisme.34 nacionalitatsAls atemptats van resultar ferits ciutadans de 34 nacionalitats diferents. Dels 16 morts, deu eren estrangers, cinc espanyols, i un tenia doble nacionalitat. De les 137 persones ferides, 105 eren estrangeres. En aquest cas, els ferits i els familiars dels finats també han estat informats dels seus drets. També se'ls ha ofert l'abonament de totes les teràpies psicològiques que no estiguin a la disposició dels seus sistemes sanitaris i, en relació amb possibles accions judicials, han estat informats per carta del fet que ja hi ha una causa oberta a l'Audiència Nacional i que la Fiscalia és l'òrgan encarregat de representar-los i no era necessari que es personessin.12 Grans CreusDels 16 morts en els atemptats, a 12 se'ls han concedit les Grans Creus amb les quals se'ls reconeix com a víctimes del terrorisme. No han rebut la condecoració quatre perquè, ara com ara, els seus familiars no han presentat la sol·licitud o no han prestat el seu consentiment per tramitar-la d'ofici.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.