directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 23:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 15 d'agost de 2018 18:18 h

Exhibició de castells de gamma extra en la diada de la Bisbal del Penedès, marcada per intents desmuntats

Els Verds descarreguen la torre de 9, 3d9f i 4d9f, la Vella el 5d9f, 9d8 i carreguen el 4d9fp; mentre que la Joves repeteix el 2d8 i deixa pendent el 5d9f

ACN La Bisbal del Penedès.-La diada de la Bisbal del Penedès d’aquest dimecres ha estat el tret de sortida a un calendari casteller atapeït per a les dues pròximes setmanes i on s’han lluït castells de gamma extra. La jornada de la Mare de Déu d’Agost s’ha allargat amb diversos peus i intents desmuntats, principalment de la Colla Joves Xiquets de Valls i, puntualment, de la Colla Vella Xiquets de Valls. Els Castellers de Vilafranca, que es reserven per la Diada dels 70 anys de dissabte vinent i que veuen Sant Fèlix a tocar, han obert plaça descarregant la torre de 9, han seguit amb el 3 de 9 amb folre i han conclòs la tercera ronda amb un 4 de 9 amb folre. La Joves ha aconseguit descarregar de nou un 2 de 8 net en primera ronda de repetició i un 3 de 9 en tercera ronda. Amb tot, els de la camisa vermella han marxat amb un regust agredolç perquè se’ls ha resistit el 5 de 9 amb folre. D’altra banda, la Vella ha encetat la primera ronda amb un 5 de 9 amb folre, que han descarregat; un 4 de 9 amb folre i pilar, que només han pogut carregar, i un 9 de 8, descarregat. Els verds s’han acomiadat amb un pilar de 8, que ha acabat amb una caiguda dolenta; la Joves amb el pilar de 6 i la Vella amb el pilar de 7.

Els Verds han estat els encarregats d'obrir plaça i han descarregat, el cinquè cop que es veu aquesta temporada, la torre de 9, un castell que tenen consolidat i que han fet servir per iniciar la jornada amb confiança. En segona ronda, han optat per un 3 de 9 amb folre, que podria ser el preludi d'un 3 de 10 amb folre que es podria veure dissabte o més tard, per Sant Fèlix. Els Castellers de Vilafranca han triat un 4 de 9 amb folre, el cinquè de l'any, per tancar la tercera ronda. En ronda de pilars han aixecat un pilar de 8, que no han pogut descarregar perquè s'ha trencat per dalt.La Colla Joves Xiquets de Tarragona ha obert jornada repetint el 2 de 8 net que ja van lluir a la Firagost de Valls, i que fins ara no s'havia vist a la plaça de la Bisbal del Penedès. Els de la camisa vermella han fet un intent desmuntat –l'enxaneta ha relliscat amb dosos posats- però finalment ha acabat descarregant-lo i ha deixat una imatge espectacular que ha aixecat la cridòria de la plaça, amb els càntics de 'Joves! Joves!' en una celebració a la qual s'han sumat els Verds. Ha estat a partir de la segona ronda, amb el 5 de 9 amb folre en ment, quan a la Joves se li han complicat les coses. Han desmuntat dues vegades el peu i en el tercer intent, han acabat desmuntant. La situació s'ha repetit en la tercera ronda, quan han optat per un 3 de 9 amb folre, que han desmuntat un cop i han aconseguit descarregar el segon cop.La Colla Vella Xiquets de Valls han començat la primera ronda amb un 5 de 9 amb folre que han aconseguit descarregat, tot i que el castell ha patit i ha començat a remenar després de coronar-lo. En segona ronda, els de la camisa rosada han carregat el 4 de 9 amb folre i pilar, que l'any passat van deixar en intent en aquesta mateixa plaça. El castell ha tremolat molt en la baixada i ha acabat fent llenya, però la colla ha celebrat haver-lo carregat. Finalment, han tancat la tercera ronda amb un 9 de 8, amb un peu desmuntat. Aquest és un castell que només s'ha vist un cop a la Bisbal, el 2012, també descarregats per ells.La jornada, marcada per les altes temperatures i un sol de justícia, s'ha iniciat amb l'actuació dels Bous de la Bisbal, que han descarregat un 3 de 6 per sota. Aquesta ha estat la primera trobada de la temporada en què han coincidit els Verds i la Vella, que també coincidiran a la cita de dissabte a Vilafranca, al Catllar, a l'Arboç i a la diada de Sant Fèlix.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.