directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 08:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 16 d'agost de 2018 18:59 h

La CUP se suma a l'acte en record de les víctimes del CDR aquest divendres

La formació independentista no vol compartir ''capçalera'' amb un ''comercial d'armes'' com consideren Felip VI

ACN Barcelona.-Cap membre de la CUP participarà als actes oficials en record a les víctimes del 17-A però si que se sumaran a la convocatòria del CDR a les 10 del matí a la plaça Portal de la Pau amb el lema ''Les vostres guerres, les nostres morts''. Així ho han anunciat els representants de la formació independentista que no volen compartir ''ni capçalera ni fotografia'' amb el que consideren ''còmplice'' i un responsable del que va passar fa un any a Barcelona. El diputat de la CUP, Vidal Aragonès ha qualificat Felip VI de ''comerciant d'armes'' mentre que la regidora per Barcelona, Eulàlia Reguant ha negat que el gest de la CUP sigui ''polititzar'' l'homenatge sinó ''posar llums'' al què continua passant ''en una societat global''.

Per aquest motiu, Reguant ha criticat ''la connivència'' de les autoritats espanyols i de la monarquia amb el que qualifica una ''guerra global''. Reguant ha concretat que al darrere dels atemptats hi ha els interessos econòmics de la indústria d'armes i el comerç d'armes i les relacions de la monarquia espanyola i l'Aràbia Saudita. Per aquest motiu, ha especificat Reguant, la CUP no pot ''avalar'' la presència de la monarquia en aquests actes d'homenatge si es vol posar en valor i al centre de l'acte les famílies de les víctimes i les persones afectades. Per Reguant les ''responsables i corresponsables'' del què va passar no poden formar part de l'homenatge. Aragonès ha anat més enllà i ha recalcat que la CUP no vol ''compartir capçalera de manifestació'' amb el rei Felip VI perquè s'ha construït com a ''comercial d'armes de dictadures com és Aràbia Saudí''. Reguant ha recordat que ja fa un any, la formació va denunciar que els atemptats del 17-A són fruit d'un context ''geopolític'' que va inciar-se amb la reunió de les Açores que va desencadenar amb la guerra de l'Iraq i per tant, ha demanat analitzar el fenomen i ''tot l'entramat'' que comporta. Per Reguant no són ''una fatalitat'' ni fruit de la ''calamitat'', i es pot tornar a passar i per tant, cal posar-hi totes les eines.Des de la CUP han criticat que les víctimes no han rebut l'acompanyament que necessitaven per part de l'administració i han denunciat el ''desemparament'' que han patit algunes d'aquestes víctimes. Els responsables de la CUP també han reclamat ''saber la veritat'' per poder completar el dol de totes les persones afectades. La CUP doncs, participarà a l'acte organitzat pels CDR perquè consideren que per homenatjar les víctimes i tenir respecte ''no s'ha d'anar a fer sarau''. Vidal Aragonès també ha rebut la petició de Cs de compareixença del conseller d'Interior, Miquel Buch, sobre els atemptats i ho ha qualificat de ''fum'' perquè ha recordat que la formació ''es van quedar sols'' demanant una compareixença i un ple extraordinari ara fa un any.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.