directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 16 d'agost de 2018 19:09 h

Vox presenta a un jutjat d'instrucció la querella contra Forn i la cúpula dels Mossos pels atemptats del 17-A

Inicialment l'havia presentat al TSJC, que considera que no li pertoca estudiar el cas perquè l'exconseller d'Interior ja no és diputat

ACN Barcelona.-La formació política Vox ha informat que ha presentat aquest dijous a la tarda a un jutjat de guàrdia de Barcelona la querella criminal contra Joaquim Forn i la cúpula dels Mossos pels atemptats del 17 d'agost de l'any passat que ja havia presentat al setembre al TSJC. Segons un comunicat que ha fet públic el partit, el TSJC ha considerat recentment que el fets que denuncia s'han d'investigar en un jutjat ordinari, atès que l'aleshores conseller d'Interior ja no és diputat del Parlament de Catalunya. A banda de Forn, Vox denuncia Pere Soler, Josep Lluís Trapero, Ferrán López, Joan Carles Molinero, Emilio Quevedo i Manel Castellví. Considera que van fer "cas omís" als avisos de "possibles atemptats" a Catalunya.

A la querella s'inclou documentació publicada per mitjans de comunicació segons la qual el Ministeri de l'Interior havia alertat el desembre del 2016 del risc d'atemptat mitjançant el mètode d'atropellament massiu en llocs de concurrència especial de públic. Vox indica que a l'informe on s'alertava d'això, es recomanava col·locar barreres en aquests indrets per dificultar o impedir la circulació de vehicles.El text també es fa ressò de "l'existència d'un informe" de la CIA que "alertava del risc imminent" d'un atemptat a la Rambla. I recull informació sobre la gestió dels Mossos després de l'explosió d'Alcanar i dels "impediments" perquè la Guàrdia Civil i la policia espanyola accedissin al lloc.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.