directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 12:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Segrià doble fletxa Divendres, 17 d'agost de 2018 12:07 h

Lleida recorda les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils amb l'enlairament de globus des de la Seu Vella

Una jove lleidatana que va viure els fets de Cambrils llegeix un text explicant la seva vivència

ACN Lleida.-Lleida ha recordat aquest divendres les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17-A. L'acte commemoratiu pel primer aniversari dels atemptats s'ha fet a la Seu Vella, un dels espais més emblemàtics de la ciutat. En l'acte s'ha fet un minut de silenci i dues joves del Centre Obert municipal han llegit un poema. Una jove lleidatana que va viure els fets a Cambrils, l'Estel Guardia, ha recordat la seva experiència. Després d'escoltar l''Hallelujah' de Leonard Cohen, un grup de joves han enlairat setze globus blancs en record a les víctimes del fatídic atemptat. A l'acte hi han assistit autoritats locals i representats dels diferents cossos de seguretat, d'entitats veïnals, socials i culturals de la ciutat.

L’Ajuntament de Lleida s'ha sumat als actes d’homenatge que s’han organitzat arreu del territori amb motiu del primer aniversari de l'atemptat del passat 17 d'agost de 2017 en un acte commemoratiu al claustre de la Seu Vella.L'acte ha volgut recordar les víctimes de l'atemptat amb un minut de silenci i seguidament han estat dues joves del Centre Obert, la Nina i la Jessi, les encarregades de llegir el poema de Josep Maria Espinàs i Xesco Boix 'Tots els nens cantem cançons perquè els homes siguin bons'. Una altra de les intervencions ha estat la de l'Estel Guardia, una jove lleidatana que la matinada del 18 d'agost es trobava a Cambrils i ha relatat com va viure els fets. A continuació, el duo Capi&Lucía han interpretat el tema 'Hallelujah' de Leonard Cohen. Per acabar, un grup de joves del Centre Obert municipal han enlairat setze globus blancs en record a les víctimes mortals dels atemptats. L’acte, obert a la ciutadania, l'ha conduït la periodista de l'ACN, Laura Alcalde.En acabar, l’alcaldessa en funcions, Montse Mínguez, ha traslladat el record dels lleidatans a les famílies de les víctimes i ha apel·lat a la cultura de la pau. Les banderes dels edificis i dependències municipals de Lleida onejaran a mig pal aquest divendres i dissabte en record a les víctimes dels atemptats comesos els dies 17 i 18 d’agost de 2017 a Barcelona i Cambrils. També ho faran les banderes dels edificis de la Generalitat i les corporacions públiques de Catalunya, d’acord amb el decret signat per la Generalitat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.