directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 01:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 17 d'agost de 2018 13:05 h

Cs retreu les crítiques al rei Felip VI i creu que "l'únic rebuig que s'havia de mostrar és al terrorisme"

"Alguns han intentat amb pancartes i proclames minimitzar què representen les víctimes del terrorisme" critica Rivera

ACN Barcelona.-La presidenta de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha criticat aquest divendres que alguns han intentat aprofitar l'acte de commemoració dels atemptats del 17-A a Barcelona no per mostrar "el seu rebuig al terrorisme, sinó a Espanya i a les seves institucions. L'únic rebuig que s'havia de mostrar és al terrorisme i no a Espanya, al rei i als espanyols", ha insistit Arrimadas en al·lusió a dues pancartes contra el rei Felip VI, una en un edifici situat al número 9 de la plaça de Catalunya de Barcelona i l'altra al Pla de l'Os, just davant del mosaic del Pla de l'Os, tot i que durant l'acte a plaça de Catalunya s'han escoltat proclames a favor del monarca. En la mateixa línia el president de Ciutadans, Albert Rivera, ha lamentat que "alguns han intentat amb pancartes i proclames minimitzar què representen les víctimes del terrorisme".

Rivera ha arrencat les seves declaracions tenint un record per les víctimes de terrorisme de Barcelona i Cambrils: "Ells són els protagonistes perquè van patir el dolor, la mort i el sofriment". El líder de Ciutadans ha alertat que el jihadisme és una amenaça mundial. "No venceran la democràcia, no tenim por a lluitar contra el terrorisme; hem guanyat el terrorisme d'ETA i vencerem el jihadisme lluitant junts sense fissures ni polititzacions, a Espanya i tota Europa". En aquest context, ha recalcat que al segle XXI, s'ha de cooperar entre administracions i ha apuntat que "els murs i els enfrontaments no solucionaran els problemes globals com el terrorisme. Els espanyols i europeus hem d'estar junts, no és moment de divisions ni d'aixecar fronteres". Ha remarcat que s'ha de lluitar contra el terrorisme i ha reconegut que li és igual si és terrorisme nacionalista, jihadista o de qualsevol altre tipus. "Qualsevol terrorisme amenaça la llibertat". També ha carregat contra "aquells que han intentat sense èxit polititzar l'acte d'aquest divendres amb pancartes de rebuig al cap d'Estat i a la democràcia espanyola". Rivera els ha demanat que deixin un dia "de pensar en la independència per pensar en les víctimes del terrorisme". Ha reclamat que en els pròxims dies que "no posin la política al mig de les víctimes, que treguin les urpes de la política de les víctimes del terrorisme". "Alguns han intentat amb pancartes i proclames entelar i minimitzar què representa les víctimes del terrorisme, però avui la majoria de barcelonins, catalans i espanyols estem junts, més enllà de les diferències polítiques i per treballar contra el terrorisme. Quan més units estem a Espanya i Europa", ha indicat. De fet, ha declarat que penjant pancartes contra el cap d'Estat "no és una manera de col·laborar en aquesta unió". Comissió d'investigació Pel que fa a la comissió d'investigació del 17-A, ha recordat que el seu partit en va demanar una al Congrés que va ser "vetada" per PP i PSOE. "Un any després seria bo investigar per millorar i perquè no es produeixin atemptats com els del 17 d'agost".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.