directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 17 d'agost de 2018 17:57 h

Comerciants del Mercat de la Boqueria commemoren el 17-A amb un enlairament de globus

L'Associació reivindica aquest espai de la Rambla com un punt "de pau i d'acollida"

ACN Barcelona.-L'Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria ha commemorat aquest divendres l'atemptat del 17 d'agost del 2017 amb un enlairament de globus amb missatges d'amor des de diferents parades de la Rambla i des del mateix mercat. L'acte ha estat una iniciativa de l'Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria, formada pels Antics Ocellaires, els Floristes de la Rambla i els venedors del Mercat, proposat amb "voluntat commemorativa i desvinculat de cap ideologia política". L'Associació ha recalcat que han homenatjat els morts i ferits dels atemptats del passat agost a Barcelona i Cambrils, així com les seves famílies, i "refermar-se en la seva condició d'espai de pau i d'acollida". A primera hora de la tarda, es temia que la pluja impedís que es portés a terme l'acte simbòlic que finalment s'ha celebrat sobre les cinc de la tarda des de diferents punts.

"Fa un any una persona anònima va deixar pòstits amb bolígrafs [a la façana d'una parada de la Rambla] amb el lema 'Deixa aquí el teu missatge d'amor'", ha explicat a l'ACN la presidenta de l'associació d'antics ocellaires, Monica Trias. L'antiga ocellaire ha relatat que els paradistes i comerciants de la Rambla es van sentir "agraïts" per les "frases reconfortants" que van deixar enganxades els ciutadans després de l'atemptat."Hem recuperat la idea dels pòstits amb els globus", ha descrit Trias, que ha animat a la gent a deixar missatges als globus blancs en record a les víctimes amb "missatges d'amor". Tanmateix, la paradista ha lamentat que la iniciativa ha quedat "una mica esvaïda amb la pluja".L'Associació ha destacat que l'enlairament s'ha fet de manera responsable amb el medi ambient amb globus biodegradables, lligats a mà i sense cap cordill i que compta amb el permís corresponent a partir de la gestió del Departament de Coordinació Operativa del l'Espai Aeri d'ENAIRE.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.