directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 17 d'agost de 2018 21:34 h

Vilafranca recorda Pau Pérez: "Era molt especial i l'homenatge l'hagués merescut més enllà del seu desenllaç tràgic"

L'Ajuntament de la vila instal·la un monòlit a l'entrada del camp de futbol en memòria de la jove víctima dels atemptats del 17-A

ACN Vilafranca del Penedès.-Vilafranca del Penedès ha recordat aquest divendres Pau Pérez, mort en els atemptats del 17-A en el primer aniversari dels fets. L'Ajuntament de la vila ha instal·lat un monòlit a l'entrada del camp de futbol en memòria de la jove víctima i en record dels seus anys com a jugador de l'Atlètic Vilafranca. La intensa pluja que ha caigut a la capital de l'Alt Penedès no ha impedit que desenes de persones acompanyessin la família del jove que ha agraït el suport rebut. Tot seguit s'ha destapat l'escultura que llueix la inscripció 'Sóc vent de llibertat'. L'acte ha volgut remarcar que el Pau "era una persona molt especial i l'homenatge l'hagués merescut més enllà del seu desenllaç tràgic", segons ha destacat un dels seus amics, Roger Vives.

Pau Pérez és el jove que va topar a la Diagonal amb el conductor de la furgoneta de la Rambla, Younes Abouyaaqoub. El terrorista el va assassinar per continuar la seva fugida en cotxe i va acabar abandonant vehicle i cos a Sant Just Desvern. Un any després de la tragèida, Vilafranca ha volgut mostrar solidaritat amb la família i recordar el jove amb un acte impulsat tant per l'administració local com pels companys del desaparegut. A més de la descoberta del monòlit, ha tingut un caràcter sobri, amb un curt parlament de l'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, un agraïment de la família i la interpretació del cant dels ocells per part de membres de l'Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet. En el seu breu discurs, el batlle de la vila ha volgut fer extensiu l'homenatge a les setze víctimes que van perdre la vida el 17 d'agost de l'any passat a mans dels jihadistes. Al seu torn, els amics han destacat els moments viscuts amb el jove a qui han qualificat de "persona especial per a petits i grans". "El teu record perdura com un gran company i exemple a seguir a la vida", ha dit el Sergi, encarregat de llegir el manifest en nom dels companys del Pau Pèrez. L'esport ha centrat part dels missatges dels amics que han assegurat que entre tots van decidir que el monòlit s'havia de col·locar a les portes del camp d'entrenament del Pau. "És on nosaltres vam créixer a nivell esportiu, aquí hi passàvem moltes hores", ha dit el Jordi Gallego. Pel que fa a la família, el pare, la mare i el germà de la jove víctima han presidit l'acte juntament amb l'alcalde i han agraït l'escalf dels seus conciutadans, que després de restar un minut en silenci han saludat i abraçat els familiars.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.