directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 17 d'abril de 2024 00:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dissabte, 18 d'agost de 2018 12:35 h

Mor als 80 anys Kofi Annan, ex-secretari general de l'ONU i Premi Nobel de la Pau

La família ha comunicat la defunció del diplomàtic en un comunicat al seu compte de Twitter

ACN Barcelona.-L'ex-secretari general de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) i Premi Nobel de la Pau el 2001, Kofi Annan, ha mort aquest dissabte després d'una curta malaltia i acompanyat de la seva dona i els seus fills. La família ho ha comunicat a través del compte personal d'Annan a Twitter on ha destacat del diplomàtic ser un ''home d'estat'' i un ''internacionalista compromès'' que va lluitar tota la seva vida per ''un món més just i pacífic''. En el comunicat, la família d'Annan asseguren que durant la seva carrera, el diplomàtic va ser un ''apassionat camió de la pau, del desenvolupament sostenible, els drets humans i la legalitat''. La família ha demanat privacitat durant el dol i ha detallat que més endavant s'anunciarà la celebració d'homenatges.

Annan va entrar a l'Organització Mundial de la Salut el 1962, i després d'una etapa de director de Turisme de Ghana, va ser coordinador de recursos humans i seguretat, controlador del programa de planificació i finances i coordinador de les operacions de les forces de pau de l'ONU. El 1994 va ser nomenat sub-secretari general i el desembre de 1996, va ser elegit secretari general. Després de la feina duta a terme a l'ONU entre el 1997 i el 2007, Annan va continuar treballant ''incansablement'' per a la pau a través de la presidència de la Kofi Annan Foundation i la presidència de The Elders, el grup fundat per Nelson Mandela. Per la família, Annan era una ''inspiració'' per a joves i grans. Nascut a Ghana l'abril del 1938, Annan sentia una gran responsabilitat envers Àfrica i per això es va comprometre amb el desenvolupament del continent a través d'iniciatives com ara l'Africa Progress Panel i el lideratge de l'Aliança per a la Revolució Verda a l'Àfrica (AGRA). Del seu caràcter, se'n destaca l'empatia i la compassió, així com les ganes d'ajudar de manera altruista i la seva bondat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.