directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 22:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Diumenge, 19 d'agost de 2018 18:11 h

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau viuen el millor Sant Magí de la seva història amb el seu primer 2d8f

La Colla Jove carrega el 2d9fm i 5d9f; els Xiquets de Tarragona, el 3d9f; i els Xiquets del Serrallo descarreguen el 2d7 en una bona diada amb moltes caigudes

ACN Tarragona.-Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han viscut aquest diumenge la millor diada de Sant Magí de la història amb la tripleta de vuit, que ha inclòs el seu primer 2 de 8 amb folre, que han descarregat amb seguretat. En la segona ronda i tercera, els de la camisa verda han aconseguit descarregar el 3 de 8 i el 4 de 8. Per la Colla Jove Xiquets de Tarragona, la jornada viscuda a la plaça de les Cols ha tingut un regust agredolç: han descarregat el 9 de 8 però només han pogut carregar el 2 de 9 amb folre i manilles i el 5 de 9 amb folre. Els Xiquets de Tarragona també marxen amb feina. Els matalassers han coronat el 3 de 9 amb folre i han descarregat el 5 de 8 i el 4 de 8. Finalment, els Xiquets del Serrallo han celebrat una diada amb tres castells descarregats: el 4 de 7 amb el pilar, el 5 de 7 i el 2 de 7, el segon que fan. Les caigudes, amb la del pilar de 7 amb folre dels de la camisa verda que ha precisat atenció sanitària per alguns castellers, han marcat la jornada. La diada de Sant Magí, represa després que l'any passat se suspengués pels atemptats, s'ha allargat unes 3 hores i 15 minuts sota un sol de justícia.

Els Xiquets del Serrallo han estat els encarregats d'obrir plaça i ho han fet amb un 4 de 7 amb l'agulla que han descarregat de manera molt tranquil·la. En segona ronda, han optat per estrenar el 5 de 7, que han carregat amb un ritme un pèl lent però amb serenitat. En tercera ronda, han descarregat el seu segon 2 de 7, millor castell descarregat mai per la colla, ara fa tres anys. En aquest moment, la colla ho ha celebrat al cant de 'Xiquets, Xiquets, Xiquets del Serrallo!', després d'haver aconseguit descarregar tres castells.La Colla Jove Xiquets de Tarragona no ha tingut el millor dels començaments. Els del Cós del Bou han triat el 5 de 9 amb folre per donar el tret de sortida a la jornada i, tot i que l'han pujat amb força rapidesa, a la baixada se'ls ha complicat i el castell ha acabat cedint. En segona ronda, han pogut descarregar el 9 de 8. En tercera ronda, només han pogut carregar el 2 de 9 amb folre i manilles, que a la plaça de les Cols tan sols havia estat descarregat pels Xiquets de Tarragona. En ronda de pilars, han descarregat un pilar de 7 amb folre.Els Xiquets de Tarragona han sortit encoratjats amb un 3 de 9, que han pogut carregar al límit. En segona ronda, han optat pel 5 de 8, un castell del qual tenen les mides preses i que han descarregat en una vintena d'ocasions, a les quals aquest diumenge se n'ha sumat una més. El 4 de 8, del qual n'han fet un peu desmuntat, ha estat el castell que han pogut descarregar i fer marxar amb una valoració més positiva. Els matalassers han carregat el pilar de 6, que ha fet llenya un cop feta l'aleta.Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han començat estrenant el 2 de 8 amb folre. Després d'un peu desmuntat, han aconseguit descarregar-lo i la plaça de les Cols ho ha celebrat de valent, amb alguns plors emocionats de camises verdes. En segona ronda, han fet un 3 de 8 perfecte i, en tercera ronda, amb un peu desmuntat, han acabat descarregant el 4 de 8. La jornada no ha acabat en màxima eufòria per una caiguda dolenta del pilar de 7 amb folre, que ha deixat alguns ferits.La diada ha començat puntualment al migdia amb 'Els Segadors' i crits de 'llibertat' en una plaça de les Cols plena d'estelades i llaços grocs penjats de les façanes dels edificis del voltant. La plaça s'ha emplenat de gom a gom per a seguir la jornada, tot i que s'ha buidat una mica quan l'ombra ha anat desapareixent. Per primera vegada, la diada ha comptat amb un nou punt d'hidratació que ha abastit d'aigua a castellers i públics. Concretament, s'han instal·lat vuit aixetes de l'Empresa Municipal Mixta d'Aigües de Tarragona (Ematsa), totalment gratuïtes.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.