directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Segrià doble fletxa Dilluns, 20 d'agost de 2018 13:23 h

Creu Roja Lleida entrega 70 kits d'higiene personal i 100 d'alimentació a temporers que malviuen en assentaments

Tècnics de l'entitat es traslladen dos cops per setmana durant l'estiu a campaments improvisats per ajudar les persones que hi viuen

ACN Lleida.-Tècnics de Creu Roja Lleida es desplacen durant els mesos de juliol i agost a alguns dels assentaments improvisats de temporers que hi ha a les comarques de Lleida per oferir kits d'higiene personal i bosses amb aliments a tots aquells que s'identifiquin prèviament. L'entitat humanitària ha repartit aquest estiu més de 170 kits entre les desenes d'immigrants que malviuen en campaments il·legals i que han incrementat durant el mes d'agost. Creu Roja col·labora activament amb la distribució de productes que necessiten aquestes persones que es desplacen a Lleida per poder treballar a la campanya de la fruita. Moltes d'elles no ho aconsegueixen o bé, tot i tenir feina, acaben dormint en assentaments com els que hi ha a Corbins, la Granja d'Escarp i Vilanova de la Barca, entre altres poblacions. Des del Consell Comarcal del Segrià també es fa un seguiment d'aquests assentaments improvisats i es reparteix bosses de menjar un cop a la setmana.

Els kits d'higiene compten amb crema hidratant, gel, xampú, gel antisèptic i tovalloletes, i es reparteixen dos cops per setmana. Pel que fa al menjar, es distribueix, cada dimarts i dijous, bosses amb arròs, llenties, galetes, cereals i sardines. Tots aquests paquets es financen amb ajudes públiques, procedents de les aportacions de l'IRPF destinades a finalitats socials. Creu Roja Lleida treballa de manera coordinada amb tècnics del Consell Comarcal del Segrià, que valoren cada cas i reparteixen també bosses de menjar cada setmana a tots aquells que compten amb documents identificatius.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.