directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 20:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 20 d'agost de 2018 18:10 h

ERC i PDeCAT demanen la compareixença de Grande-Marlaska per l'agressió a Jordi Borràs per part d'un policia espanyol

Volen demanar explicacions per la participació d'un guàrdia civil en la retirada de llaços grocs i pels insults d'un altre agent a dos diputats d'ERC

ACN Madrid.-Els grups d'ERC i PDeCAT al Congrés han registrat la petició de compareixença en comissió del ministre de l'Interior, Fernando-Grande Marlaska, per l'agressió que va patir el fotoperiodista Jordi Borràs per part d'un agent de la policia espanyola, i també per la identificació per part dels Mossos d'una agent de la guàrdia civil que formava part d'un grup que es dedicava a retirar llaços grocs a la demarcació de Tarragona i que va ser identificat aquest cap de setmana. A més, els dos partits volen demanar explicacions pels "insults" que van rebre dos diputats d'ERC, Josep Maria Jové i Jenn Díaz, per part d'un agent de la policia estatal davant la comissaria de Via Laietana. Els diputats van presentar una denúncia davant dels Mossos. El Congrés celebra dilluns que ve diputació permanent i serà llavors quan es determini si aquestes peticions tenen més suports per tirar endavant.

A banda de la petició de compareixença del ministre de l'Interior, ERC i PDeCAT han demanat la compareixença de la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme en relació a les autoritzacions i exportacions d'armes i material de doble ús a països que les han usat o poden usar-les en el conflicte del Iemen. En un comunicat de la setmana passada, el Ministeri de Defensa ja va negar que "l'actual govern espanyol" no ha venut armament que s'hagi pogut fer servir contra població civil i també es comprometia que, en la mesura de la seva competència, revisar les possibles ventes que estiguin encara en tràmit i que poguessin implicar l'ús directe d'aquest tipus d'armament contra la població civil. Per últim, també sol·liciten la compareixença en comissió de la ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social en relació amb la gestió dels fluxos migratoris al mediterrani.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.