directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 14:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Segrià doble fletxa Dimarts, 21 d'agost de 2018 12:58 h

L'Ajuntament de Lleida repara les xarxes de protecció de les cobertes de les torres de la Catedral Nova

L'actuació, que acabarà la setmana que ve, es porta a terme per garantir la seguretat de les persones, arran del possible risc de despreniment d'elements de les cúpules

ACN Lleida.-L'Ajuntament de Lleida ha iniciat aquest dimarts els treballs per reparar les xarxes de protecció de les cobertes de les torratxes de la Catedral Nova de Lleida per evitar la possible caiguda de pedres a l'entorn d'aquest espai i garantir la seguretat de les persones. La primera fase de l'actuació es farà a la torre esquerra, al costat de les escales que donen al carrer de les Carmelites i Sant Anastasi. Es delimitarà a la base de la torre una zona de protecció a l'espai públic, allunyant el pas del vianants a les proximitats i reduint l'accés de vehicles al pati de la Catedral. Mentre durin els treballs, l'accés a l'interior de la Catedral s'ha de fer per l'escalinata de la dreta. La segona fase es farà a la torre dreta. Així, s'alliberarà la zona on s'haurà treballat i es muntaran les tanques de protecció al voltant de l'altra torre. En aquest cas, es tallarà el pas entre el carrer Almodí Vell i la plaça de la Catedral i, per tant, els vehicles no podran passar per l'Almodí Vell ni pel carrer la Palma. L'accés a l'interior del temple es marcarà per les escales de l'esquerra.

Fonts municipals han indicat que els servis territorials de Territori i Sostenibilitat a Lleida han autoritzat l'accés a les torres de la Catedral perquè la Paeria actuï a les xarxes de protecció de les cobertes, retallades per les accions que s'han fet en relació amb els nius de cigonyes que poden suposar un perill pel risc de despreniment d'elements de les cúpules. L'Ajuntament de Lleida està realitzant aquests treballs de forma subsidiària, arran d'un expedient obert de disciplina urbanística, per la degradació de les cobertes, per l'edat de l'edifici i la nidificació de cigonyes i coloms. Es fa especial incidència en la seguretat cap a l'espai públic, per garantir la seguretat i la integritat física de les persones. Es preveu que l'actuació acabi la setmana que ve.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.