directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Anoia doble fletxa Dimarts, 21 d'agost de 2018 13:04 h

L'Abric Romaní de Capellades s'endinsa en la reconstrucció de la vida dels neandertals de fa 60.000 anys

La nova campanya d'excavacions, liderada per Eudald Carbonell, se centra al nivell R i espera trobar restes d'animals, fogars i eines

ACN Capellades.-Una quarantena d'estudiants i investigadors de diferents universitats d'arreu del món estan treballant intensament en la 36a campanya d'excavacions a l'Abric Romaní de Capellades (Anoia) amb l'objectiu d'esbrinar com vivien les comunitats de neandertals fa 60.000 anys. La campanya, que finalitzarà el proper 31 d'agost, està dirigida per l'arqueòleg Eudald Carbonell i enguany s'ha encetat el nivell R, després de diversos anys centrats al nivell Q. En declaracions a l'ACN, Carbonell ha relatat que els nivells de fa 60.000 anys són "molt interessants", ja que "permeten conèixer com cap altre lloc del món com vivien els neandertals". Els investigadors esperen trobar restes d'animals –sobretot de cérvol i cavall-, fogars i eines de pedra i de fusta. En els 109 anys d'història d'excavacions a l'Abric Romaní no s'han trobat mai restes de neandertals i Carbonell veu molt difícil que això passi, ja que el jaciment de Capellades s'usava per la vida domèstica i no com a lloc d'enterrament.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.