directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 22:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 21 d'agost de 2018 13:29 h

Camil Ros veu "difícil" arribar a acords polítics mentre hi hagi dirigents independentistes a la presó

El secretari general de la UGT avisa que la sentència del judici pot fer que el clima "de diàleg i convivència torni enrere" i demana a la justícia que actuï pel "bé general"

ACN Barcelona.-El secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, ha dit que veu "difícil" que es pugui arribar a acords polítics mentre hi hagi dirigents independentistes a la presó. Ros ha constatat que hi ha un "clima molt més favorable que fa tres mesos" però que "no es tradueix en realitats" perquè "els problemes [en l'àmbit polític] són els mateixos". En un esmorzar informatiu aquest dimarts a la seu del sindicat a Barcelona, el líder de la UGT ha assegurat que perquè pugui haver-hi "concrecions" en el diàleg entre els governs català i espanyol cal que els polítics presos "puguin estar a casa seva". Ros també ha dit que la sentència del judici als polítics independentistes és "clau" i ha avisat que "pot ser part de la solució o part del problema".

El líder sindical ha alertat que la sentència "pot fer que tot el clima que tenim ara de diàleg i de convivència torni enrere a l'abril o novembre de l'any passat". En aquest sentit, Ros ha demanat a la justícia que miri "més enllà de les seves sales" i surti al carrer per mirar "que les seves actuacions tindran conseqüències". "Si actuen pel bé general poden situar la solució", ha remarcat el secretari general de la UGT. Ros ha remarcat que s'ha de poder opinar sobre els estaments judicials "des del màxim respecte" i, en aquest sentit, ha dit que la petició de presó preventiva de la Fiscalia i de les penes durant el judici seran determinants així com l'actuació dels jutges en el clima polític a Catalunya i en la solució del conflicte. El líder sindical ha subratllat que la situació dels polítics presos és el principal problema per trobar solucions al conflicte polític i ha assegurat que serà "difícil" trobar acords "si la situació de presó continua". El líder sindical ha dit que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, "s'ha de poder reunir amb tots els dirigents polítics" la qual cosa, ha dit, "no es produeix".El secretari general de la UGT a Catalunya ha demanat als polítics "valentia" i "alçada política" per continuar dialogant perquè "entre el 155 i la unilateralitat" hi ha "molt de camí". Entre les accions concretes que es podrien fer, Ros ha situat retirar la impugnació de lleis aprovades pel Parlament al Tribunal Constitucional (TC). Tanmateix, Ros ha dit que l'alliberament dels presos és en el que "corre més pressa" davant la proximitat del judici.Segons Ros, que els presos fossin al carrer ajudaria "al desbloqueig i distensió" del conflicte. El líder de la UGT ha defensat el posicionament del sindicat i ha dit que com a organització "plural" i "transversal" seguiran animant al diàleg i ha dit que hauran de fer un "esforç superior". El secretari general de la UGT també ha fet una crida a respectar totes les posicions polítiques així com els símbols.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.