directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Baix Llobregat doble fletxa Dimarts, 21 d'agost de 2018 13:35 h

La família de l'assaltant abatut a la comissaria de Cornellà de Llobregat es planteja denunciar els Mossos d'Esquadra

El seu advocat considera que l'actuació de la policia catalana "no s'ajusta a dret"

ACN Cornellà de Llobregat.-La família del presumpte atacant abatut aquest dilluns a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Cornellà de Llobregat es planteja denunciar la policia catalana en considerar que la seva actuació "no s'ajusta a dret", segons ha confirmat a l'ACN el seu advocat, David Martínez. Segons l'advocat, en els propers dies estudiaran el cas a fons per determinar si hi ha la possibilitat de presentar la denúncia. El jove va personar-se dilluns a l amatinada a la comissaria amb un ganivet de grans dimensions i va intentar agredir una mossa d'esquadra al mateix temps que va cridar d''Al·là és gran', que el va acabar abatent. La policia catalana va tractar el tema com un atac terrorista "aïllat" i l'Audiència Nacional es va fer càrrec de la investigació. Per la seva banda, el conseller d'interior, Miquel Buch, ha defensat aquest dimarts la "proporcionalitat" de l'actuació dels agents.

Aquest matí, Buch ha comentat que manté viva la hipòtesi terrorista ja que "no es pot descartar" i ha evitat valorar les declaracions de la dona de l’atacant, que ahir va apuntar a la voluntat de suïcidar-se del seu company. El motiu que hauria dut l'home a intentar-se treure la vida és la seva condició d'homosexual i la vergonya de ser reconegut com a tal pel col·lectiu musulmà. La dona va explicar que fa un temps va descobrir que era homosexual, i que des d'aleshores la relació es va anar refredant fins que van decidir començar els tràmits per divorciar-se.Per la seva banda, en una entrevista a la Cope, el portaveu del Sindicat de Policies de Catalunya, David Miquel, també ha assenyalat que l'actuació correcta va ser correcta, tot i que ha opinat amb si els agents haguessin pogut fer ús de les pistoles Taser, ara l'atacant estaria viu, detingut i se'l podria interrogar sobre les motivacions de la seva acció.L'endemà, l'advocat David Martínez ha visitat la família de l'atacant mort, amb qui ara estudiarà si hi ha la possibilitat de denunciar l'actuació de la policia catalana davant de la justícia. Els Mossos d'Esquadra ho tracten com un fet "aïllat" i, en aquest sentit, el cap del cos de Mossos d'Esquadra, el comissari Miquel Esquis, va explicar ahir que cap organització va reivindicar l'acció.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.