directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 19:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Maresme doble fletxa Dimarts, 21 d'agost de 2018 15:57 h

Polèmica a Sant Cebrià davant la petició de canvi de nom del carrer Miquel Martí i Pol per 1 d'Octubre

L'alcaldessa es nega a donar compliment a la moció aprovada pels partits independentistes i demana als veïns que recullin signatures contra l'acord

ACN Sant Cebrià de Vallalta.-Els veïns del carrer Miquel Martí i Pol de Sant Cebrià de Vallalta (Maresme) han rebut una notificació de l'Ajuntament informant-los de l'aprovació d'una moció que acorda canviar el nom del carrer per rebatejar-lo com a carrer de l'1 d'octubre. La comunicació, però, era incompleta, ja que la voluntat del govern unipersonal de Sònia Scafa era demanar el parer dels veïns sobre aquesta qüestió. La confusió ha generat certa polèmica i molts veïns han interpretat que aviat se'ls canviaria el nom del carrer. Scafa assegura que malgrat les "pressions" dels partits independentistes no ho farà i fins i tot anima els veïns a presentar al·legacions contra la moció i a recollir signatures perquè es mantingui el nom original.

L'origen de la polèmica rau en la moció aprovada el 9 de novembre per la CUP, ERC i el PDeCAT, que demanava canviar el nom del carrer Miquel Martí i Pol per 1 d'octubre, en record al referèndum d'autodeterminació celebrat l'any passat. De fet, aquest és el carrer on hi ha l'escola Pi Gros, seu electoral de l'1-O.Aquell dia, un ampli desplegament de la Guàrdia Civil format per més de 200 agents va irrompre a l'escola per intentar evitar les votacions. Durant la intervenció de la policia hi va haver algunes càrregues i cops de porra contra els veïns que volien protegir l'escola per garantir que s'hi pogués votar.En el posterior escorcoll al centre, els agents també van fer algunes destrosses a l'interior però no van trobar-hi urnes ni paperetes perquè els responsables de les meses van tenir temps d'amagar-les fora de l'edifici. Des de l'endemà mateix dels fets, des de l'Ajuntament s'ha volgut poder commemorar els fets, però no hi ha acord en el com.Scafa explica que la seva proposta passa per posar una placa commemorativa a l'escola però assegura que com a alcaldessa "no és ningú" per canviar el nom d'un carrer "i menys si està dedicat a Martí i Pol". L'alcaldessa també retreu als partits independentistes que tampoc acceptin posar el nom de l'1 d'octubre a un altre vial.L'alcaldessa de Sant Cebrià de Vallalta lamenta la confusió que s'hagi pogut generat al municipi per culpa d'un "missatge mal comunicat" per part de l'Ajuntament i insisteix que ha decidit interpel·lar els veïns davant les continues "pressions" de la resta de regidors, que son majoria al ple municipal.En aquest sentit, cal recordar que Sònia Scafa, de l'agrupació independent Agrupació de Veïns Sant Cebrià (AVSC), governa en solitari un govern unipersonal des de fa gairebé mig any després que el passat mes de març decidís cessar tots els seus regidors per manca de confiança.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.