directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 16:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dimarts, 21 d'agost de 2018 16:34 h

Gràcia intervé nou vegades durant aquesta Festa Major per agressions masclistes i LGTBIfòbiques

Durant les festes s'ha informat de dues possibles agressions sexuals greus per les quals de moment no consta cap denúncia

ACN Barcelona.-Gràcia tanca el 201è aniversari de la seva Festa Major registrat un total de nou intervencions per agressions masclistes i LGTBIfòbiques. Segons explica el regidor del districte, Eloi Badia, són els mateixos veïns, membres de l'organització o agents de la Guàrdia Urbana els que han actuat quan han tingut coneixement que una persona s'ha sentit incomodada per qualsevol mena d'assetjament masclista, verbal o físic, i han instat el causant a abandonar l'espai de festa. Alhora, Badia notifica que s'ha informat de dues possibles agressions sexuals greus per les quals de moment no consta que s'hagi presentat cap denúncia. La campanya antimasclista ha comptat amb un punt d'informació i un equip itinerant.

En referència al protocol de la Festa Major de Gràcia davant d'agressions masclistes i LGTBIfòbiques i a les dades registrades aquest any, Eloi Badia advoca per estar "en alerta" i "seguir reivindicant any rere any" el caràcter antimasclista de les festes del barri. A més, destaca que la campanya ha aconseguit transcendir el rol "d'iniciativa municipal" gràcies a la bona rebuda que ha tingut entre el "teixit associatiu" del barri, que hi ha contribuït instal·lant estands de sensibilització. N'és un exemple el punt d'informació lila posat en marxa pels Castellers de la Vila de Gràcia durant les festes."En plena salut i estat de forma"El fort aiguat de divendres a la tarda que va afectar alguns guarnits dels carrers no va impedir que se seguís amb les activitats i concerts previstos. En total, en aquesta edició de la Festa Major de Gràcia s'han realitzat un total de 1.000 activitats culturals i s'ha detectat un increment d'assistència, segons informa l'organització. Alhora, es manté la tendència d'una major afluència de participants durant la franja de 18 a 21h, quelcom que corrobora el perfil familiar d'un públic que centra l'interès de la seva visita en els guarnits dels carrers i places. En l'edició d'aquest any, el carrer Llibertat s'ha erigit com el guanyador del concurs de guarnits, del qual n'han participat 21 espais.El regidor Eloi Badia expressa que les festes estan "en plena salut i estat de forma" i celebra que diversos carrers que fa pocs anys que hi participen ja estan "consolidats". A més, posa en valor "l'esforç" que ha fet la cultura popular gracienca per ampliar els seus horitzons presentant aquest any dues noves incorporacions: l'Àliga de Gràcia i l'Esbart Vila de Gràcia. A part, l'organització informa que l'ús de 130.000 gots reutilitzables —més de la meitat que l'any passat— ha evitat gastar 800.000 gots d'un sol ús, quantitat que ha suposat un estalvi de quatre tones de plàstic. En aquest sentit, Badia qualifica la xifra de "tot un èxit" i conclou que "no hi ha festa major arreu del país" que pugui dir que una "política de sostenibilitat" com la de Gràcia és impossible.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.