directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 11:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 21 d'agost de 2018 18:36 h

Els investigadors analitzen si l'atacant de la comissaria de Cornellà volia la "redempció religiosa" per ser homosexual

L'home va enviar un SMS de comiat a la seva exparella: 'Me'n vaig si Déu vol al gran lloc que està allà a dalt'

ACN Barcelona\/Madrid .-Els investigadors que analitzen l'atac a una comissaria dels Mossos d'Esquadra a Cornellà per part del jove de 29 anys no descarten per ara cap extrem però creuen que hi ha una "motivació personal per sobre de tot" i que la seva actuació estaria conduïda per la religió. Fonts jurídiques apunten que l'home podria haver buscat la "redempció religiosa" pel fet de ser homosexual. Els investigadors volen esbrinar si realment tenia la intenció de "morir matant" o si només va anar a la comissaria buscant que l'abatessin. El que sí confirmen les mateixes fonts és que va enviar un SMS de comiat a la seva exparella, conscient que no tornaria. En el missatge hi deia: 'Me'n vaig si Déu vol al gran lloc que està allà a dalt'. Els Mossos d'Esquadra també han trobat una carta a casa de l'home amb un text manuscrit en àrab. Segons fonts jurídiques, es tractaria d'una espècie d'oració més que d'una carta de comiat. De moment, l'Audiència Nacional continua fent-se càrrec de la investigació i serà aquest òrgan judicial qui decideixi si s'ha de continuar tractant el cas com a atac terrorista.

El jutjat d'instrucció número 2 de l'Audiència Nacional –titularitat del jutge Ismael Moreno- va obrir diligències d'investigació el dilluns al migdia en considerar que l'atac a una comissaria de Cornellà de Llobregat per part d'un home armat i que cridava consignes a Alà era, indiciàriament, un fet terrorista. De moment, els investigadors no descarten cap extrem i continuen estudiant tota la informació que els Mossos d'Esquadra han recollit de la casa de l'agressor, que va morir abatut pels trets d'una agent. Fonts jurídiques apunten que la religió hauria motivat la seva actuació i que l'home podria haver anat a la comissaria buscant una "redempció religiosa" ja que, tal com va confessar a la seva exdona, era homosexual i això no està ben vist dins la comunitat musulmana. Els investigadors volen determinar si l'home va patir algun procés de "radicalització" religiosa i si un tercer el va "adoctrinar". O si, simplement, va començar a ser cada cop més religiós però per decisió pròpia. Tot i que encara no han procedit a revisar el material que hi havia a l'ordinador, els investigadors no han trobat "vincles explícits" amb el jihadisme radical. SMS de comiatUn altre dels detalls que ha transcendit és que l'home va enviar un SMS a la seva exparella abans d'anar a la comissaria i cometre l'atac. En aquest hi deia: 'Me'n vaig si Déu vol al gran lloc que està allà a dalt'. D'altra banda, i segons les mateixes fonts, la dona no va relatar als Mossos que l'home hagués volgut suïcidar-se anteriorment. Els Mossos també han trobat a casa de l'atacant una carta manuscrita en àrab. Segons fonts properes a la investigació, es tractaria més d'una "mena d'oració" que d'una carta de comiat. L'Audiència Nacional continua investigantDe moment, i a l'espera de revisar tot el material, l'Audiència Nacional continua fent-se càrrec de la investigació. Inicialment –i just després que succeïssin els fets-, qui es va fer càrrec del cas va ser el jutjat d'instrucció 2 de Cornellà, que va practicar l'aixecament del cadàver i va ordenar les primeres diligències, com el comís del ganivet i les proves de balística. La jutgessa de Cornellà va posar els fets en coneixement del jutjat central de guàrdia de l'Audiència Nacional, que es va fer càrrec de la investigació perquè, indiciàriament, considerava que era una acció terrorista. En tot cas, a mesura que la investigació avanci, si l'Audiència Nacional descarta que va ser un acte terrorista hauria de retornar el cas al jutjat de Cornellà perquè continués amb la instrucció.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.