directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 14:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 22 d'agost de 2018 07:00 h

La CUP demanarà la dimissió de Buch si no deixa de ser el "braç executor" del Ministeri de l'Interior

Riera acusa els Mossos d'exercir més "accions repressives" al moviment independentista que a l'extrema dreta

ACN Barcelona.-El diputat de la CUP Carles Riera ha exigit al conseller de l'Interior, Miquel Buch, que esculli si vol seguir sent el "braç executor" del Ministeri de l'Interior a Catalunya o bé posar la conselleria i el cos dels Mossos d'Esquadra "al servei de la defensa dels drets democràtics del poble català". Per a Riera, Buch ha de decidir si vol mantenir la posició de defensa del marc constitucional i estatutari i l'ha avisat que "no hi ha punt entremig". "Si no tria el costat adequat en demanarem la dimissió", ha assegurat Riera en una entrevista a l'ACN. El diputat ha criticat la posició "equidistant" d'Interior respecte als atacs "antidemocràtics" de l'extrema dreta. En aquest sentit, des de la CUP han lamentat que els Mossos exerceixin més accions "preventives" i "repressives" al moviment independentista que a l'extrema dreta.

Riera ha recordat que a finals de juliol la CUP ja va demanar una compareixença de Buch a la comissió corresponent del Parlament per donar explicacions per la "manca" d'actuacions dels Mossos en relació als incidents feixistes. I ja ha avançat que continuaran insistint perquè es produeixi aquesta compareixença a la cambra catalana. El diputat cupaire ha lamentat que es tracta d'un fenomen que va a l'"alça" i ha considerat que està "més organitzat" i "vinculat" amb les "clavegueres de l'Estat". Segons Riera, l'extrema dreta està creixent perquè està avalada políticament pel PP i Cs per "crear confrontació, fractura, conflicte i violència". "L'Estat vol aparèixer com a mediador necessari. Hem de respondre amb acció no violenta per no caure-hi", ha concretat. Acabar de forma "fulminant" i "massiva" amb l'extrema dreta Riera ha criticat que l'acció dels Mossos d'Esquadra i de la conselleria d'Interior sigui "més punitiva" amb el moviment independentista que amb l'extrema dreta. "L'extrema dreta actua explícitament de forma violenta i considerem que l'acció d'Interior no és justa", ha dit. Riera ha defensat que l'acció de la policia catalana contra l'extrema dreta "ha de ser fulminant i massiva" i que el Govern hauria d'acabar amb la seva presència al territori de forma "eradicativa". La CUP demana a Interior que es posicioni Segons la CUP, la conselleria d'Interior està aplicant el marc jurídic-polític de l'Estat a Catalunya amb un esquema "repressiu" que no reconeix el dret a l'autodeterminació ni el dret a decidir. Per això, insten Buch i la policia catalana a posicionar-se i a concretar si estan al costat de la legalitat espanyola per aplicar-la "com estan fent" o si volen que els agents dels Mossos estiguin "al servei de la defensa dels drets democràtics i el dret a l'autodeterminació del poble català".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.