directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 11:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 12 de setembre de 2018 13:57 h

L’Eurocambra aprova iniciar les negociacions amb els estats sobre la polèmica reforma dels drets d’autor a Internet

Els opositors denuncien que la proposta de directiva restringirà la llibertat d’expressió en l’àmbit digital

ACN Brussel·les.-L’Eurocambra ha aprovat iniciar negociacions amb els estats membre sobre la polèmica reforma dels drets d’autor a Internet. Després que el Parlament Europeu es negués a començar les converses sobre una nova directiva sense tenir el vistiplau del ple sobre el contingut de la proposta, els eurodiputats han votat aquest dimecres de forma majoritària a favor del mandat negociador per reformar la llei de drets d'autor, un text que ha generat molta polèmica en el sector d'Internet i que fins i tot havia portat als promotors de la Viquipèdia a tancar temporalment la pàgina en forma de protesta. En concret, els articles 11 i 13 del text són al centre de la controvèrsia. El primer proposa que es remuneri als editors de continguts publicats a les xarxes amb el reconeixement específic d'un "dret d'autor d'ús en línia". D’altra banda, l’article 13 planteja la creació d’un filtre automàtic per poder bloquejar el contingut que vulneri la protecció dels drets d’autor. És a dir, un mecanisme per tal que les plataformes en línia monitoritzin la violació d’aquesta normativa.

Ara, el comitè parlamentari responsable haurà de començar a discutir aquesta proposta amb el Consell de la Unió Europea on seuen els 28 estats membre del bloc europeu.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.