directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 04:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Alt Empordà doble fletxa Dimecres, 19 de setembre de 2018 15:01 h

Més de 15.900 peces de roba comissades i 22 investigats, balanç del macrooperatiu dels Mossos contra les falsificacions

Els agents van inspeccionar catorze botigues arreu de les comarques gironines i van endur-se gènere per valor de 638.000 euros

ACN La Jonquera.-El macrooperatiu que els Mossos d'Esquadra han dut a terme contra les falsificacions arreu de comarques gironines s'ha saldat amb més de 15.900 peces de roba comissades i 22 investigats per delictes contra la propietat industrial. El dispositiu es va dur a terme de manera coordinada a la zona dels Límits d'El Pertús i a diferents municipis costaners (Platja d'Aro, l'Estartit, Roses i Lloret de Mar). En aquests diferents punts, els agents van detectar fins a catorze botigues que venien gènere falsificat. En total, les peces de roba comissades –de més d'una trentena de marques- tenen un valor de 638.000 euros. L'operatiu, batejat amb el nom de 'Draps 4', va mobilitzar agents de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC), seguretat ciutadana i l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO).

El macrooperatiu va començar de manera simultània a les diferents poblacions. A les onze del matí, desenes d'agents van entrar a les diferents botigues on sospitaven que s'hi venien productes falsificats. El dispositiu va culminar una investigació que havia començat mesos enrere, després que els Mossos i els representants comercials de diverses marques detectessin un increment de productes falsificats a les lleixes d'aquests establiments.Sobretot, el dispositiu es va centrar a la zona fronterera –en concret, als Límits- i al litoral de la demarcació. A més del Pertús, es van inspeccionar botigues a Platja d'Aro, l'Estartit, Roses i Lloret de Mar.Durant el macrooperatiu, els Mossos d'Esquadra van detectar fins a catorze establiments on s'hi venia gènere falsificat. Per certificar-ho, la policia va comptar amb l'ajuda de nou perits de més de 50 marques comercials.Al llarg del migdia i bona part de la tarda-vespre, els Mossos van anar posant totes les peces de roba falsificades en caixes. En total, a les diferents poblacions, se n'han arribades a comissar fins a 15.945 (que duien l'etiqueta i el logotip de 33 marques comercials). Tot aquest material tindria un valor d'uns 638.000 euros.En paral·lel, els Mossos d'Esquadra han investigar fins a 22 persones per delictes contra la propietat industrial.A la Jonquera i a LloretEl d'ahir no és l'únic operatiu contra les falsificacions que ha tingut lloc a la demarcació en els darrers dies. Fa dues setmanes, un operatiu de la Guàrdia Civil contra les falsificacions es va centrar en la marca Michael Kors. En aquella ocasió, els agents van entrar a establiments de la Jonquera i també de Lloret de Mar i van acabar comissant 3.000 peces amb un valor al mercat de 534.000 euros. Precisament, en algunes de les botigues que es van inspeccionar llavors, ara els Mossos també hi han actuat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.