directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 19 de setembre de 2018 15:06 h

El Govern xifra en 3.700 les empreses que han traslladat la seu social i sosté que ja s'ha tornat a la "normalitat"

La dada es redueix a 2.501 si es tenen en compte les "decisions empresarials", ja que hi ha companyies que pertanyen a grups

ACN Barcelona.-La Generalitat ha xifrat en 3.700 el nombre d'empreses que han traslladat la seu social des de l'1 d'octubre i fins a 31 de juliol si es tenen en compte els Codis d'Identificació Fiscal (CIF). Tot i això la dada es redueix a 2.501 si es tenen en compte les "decisions empresarials", ja que hi ha companyies que pertanyen a grups empresarials. En conjunt, les empreses que han marxat sumen una facturació de 100.000 milions d'euros. Són els resultats de l'estudi que ha fet el Govern que ha presentat aquest dimecres la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, qui ha assegurat que som davant d'una "fi d'etapa" ja que les xifres de canvis de seu social han tornat a la "normalitat".

Segons l'estudi de la Generalitat, el 80% de les companyies que s'han traslladat són micro i petites empreses; gairebé el 80% corresponen al sector serveis i la majoria, el 61%, han fixat la seu social a Madrid. Per destins, el segon més triat és el País Valencià, amb un 10,3% de les companyies traslladades, seguit de l'Aragó (7,2%), Andalusia (5,5%) i les Illes Balears (4,7%). L'informe constata que a partir del mes de maig la tendència de sortides de seus socials és a la baixa, tendint a la "normalització que s'ha assolit el mes d'agost". Chacón ha assegurat que "molesta i ha molestat molt" que s'acusés el procés independentista de perjudicar l'economia quan "qui ha perjudicat han estat altres", ha dit en referència entre altres coses al decret aprovat pel govern del PP el 6 d'octubre del 2017 per afavorir el trasllat de seus socials. "Em dol que s'hagin volgut perjudicar els interessos de l'economia", ha afegit la consellera, qui ha denunciat interès polític per "fomentar la por". La titular d'Empresa ha admès que el trasllat de seus socials sí que havia tingut un "impacte mediàtic" i ha més se n'havia fet "demagògia" amb voluntat de "perjudicar l'economia catalana". Tot i això, ha recordat que hi ha "indicadors objectius" de la bona marxa de l'economia, com per exemple l'increment interanual del 3,4% del PIB "malgrat tot". Chacón ha assegurat que, en el procés cap a la independència, "la seguretat jurídica estava més que garantida" i que tot estava "calculat". També ha recordat que el Govern va tenir moltes reunions amb empreses estrangeres i inversors la tardor passada. A més, ha indicat que "no necessàriament" les empreses que van traslladar la seu social són contràries al projecte polític del Govern. D'altra banda, la consellera ha reiterat que no hi haurà cap tipus d'incentius per fer tornar les empreses. "Amb algunes hem parlat", ha subratllat, tot afegint que "pressió o favors no n'hi haurà de cap tipus", sinó que s'oferirà "el mateix que a la resta d'empreses que són aquí". Qui vulgui tornar és "benvingut", ha subratllat. El Govern ha recordat també que el trasllat d'empreses no ha comportat moviments en els centres de producció i que l'impacte fiscal ha estat "pràcticament nul".Les 3.700 empreses que han marxat suposen el 0,59% de les 618.366 que, segons dades de l'INE, hi ha a Catalunya. Segons aquestes mateixes xifres de l'institut estadístic espanyol, Catalunya va guanyar un 1,5% d'empreses al llarg del 2017 i és el territori de l'estat espanyol que té més seus socials, amb un 18,5%.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.