directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 10:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 19 de setembre de 2018 15:23 h

La plataforma Educació 360 proposa 36 iniciatives per prioritzar l'educació als municipis

Obrir les escoles i els instituts a la comunitat, una oferta coordinada d'activitats extraescolars i d'estiu o el redisseny dels espais públics, entre les propostes

ACN Barcelona.-La plataforma Educació 360 ha elaborat 36 propostes pels governs locals per promoure una mirada global a l'educació als municipis. Entre aquestes iniciatives destaca obrir les escoles i els instituts a la comunitat, per a què els espais es puguin utilitzar per altres activitats amb vessants educatius, oferir coordinadament activitats extraescolars i d'estiu per a tothom, o redissenyar els espais públics i els equipaments per promoure i connectar els aprenentatges , com poden ser els parcs, places, carrers o platges. La vocació universal de la proposta també planteja universalitzar serveis, implementar tarifació social al màxim de serveis educatius, promoure la mentoria social i reforçar els programes de segones oportunitats per les persones que no hagin acabat els estudis.

Entre els objectius de l'aliança destaca la personalització i el reconeixement ciutadà dels aprenentatges. Per això, des de les entitats agregades a la iniciativa es proposa un 'Passaport 360' i microcredencials d'aprenentatges, per impulsar la creació d'un passaport a disposició de la infància i l'adolescència que ofereixi diferents activitats d'aprenentatge i que reculli les competències assolides en cadascuna d'elles. També proposen l'organització d'un acte de graduació ciutadà de reconeixement d'etapes educatives formals com l'ESO i dels aprenentatges adquirits. Per incorporar noves metodologies en l'aprenentatge, Educació 360 proposa impulsar els laboratoris d'aprenentatge per tal de propiciar espais d'experimentació i cocreació en els que interaccionen actors educatius diversos de la comunitat, com ara els centres, les AMPAs, els clubs esportius o de lleure. L’Aliança Educació 360 va néixer el passat mes de gener, impulsada per la Fundació Jaume Bofill, la Diputació de Barcelona i la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica. Compta amb més de 100 socis adherits, entre ells 56 ajuntaments i 53 entitats, xarxes d’entitats, centres educatius i grups de recerca d’universitats.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.