directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 08:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 19 de setembre de 2018 15:43 h

El Govern fa el "primer pas" per impulsar un Pla Nacional per les Persones Discapacitades

La Generalitat presentarà d'aquí a sis mesos una anàlisi que haurà de marcar les bases per aquest acord "de país"

ACN Barcelona.-El Govern ha fet aquest dimarts "el primer pas" per impulsar un Pla Nacional per a les Persones Discapacitades, segons ha anunciat el president Quim Torra, després de la primera reunió del Consell de la Discapacitat de Catalunya (Codiscat) d'aquest mandat. Per a fer-ho possible, la Generalitat presentarà d'aquí a mig any una diagnosi general que marcarà "una base sòlida" que assegurarà que l'acord doni "una resposta global" als reptes que tenen les persones amb discapacitat, ha afirmat el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani. Aquest anunci arriba després d'un any que el president Torra ha definit com a "molt complicat" pel col·lectiu, amb l'aplicació del 155 que, segons ha dit, va aturar 900 milions de subvencions: "Em revolta, és una de les pitjors conseqüències de l'aplicació d'aquest nefast article", ha lamentat.

Així doncs, segons la planificació traslladada a les entitats aquest dimecres, d'aquí a sis mesos, quan es torni a reunir el Codiscat, la Generalitat presentarà un estudi interdepartamental. En aquest informe, el Govern analitzarà l'adequació legislativa i normativa a les convencions dels drets de les persones amb discapacitats de Nacions Unides, l'adequació de les polítiques públiques en marxa i el suport pressupostari per tal de complir amb aquests objectius. El Homrani ha puntualitzat que aquest treball comptarà amb la col·laboració de les entitats i del teixit local. Segons el conseller, aquesta primera etapa permetrà començar a treballar en un pacte nacional que englobi els reptes als quals s'enfronten les persones amb discapacitat des de tots els punts de vista. "Les polítiques tenen sentit si les persones estan al centre", ha valorat El Homrani, tot reivindicant aquesta investigació prèvia al redactat del projecte. Al seu torn, el president Torra ha afirmat que "avui és un dels dies més importants" del que porten de legislatura. "Hem donat el primer pas per adaptar tota la nostra normativa a les convencions de les Nacions Unides per les persones amb discapacitats", ha assegurat. A més, Torra ha promès que el Govern complirà el calendari marcat. Així, el cap de l'executiu ha remarcat que "Catalunya ha de ser un país capdavanter en la integració de tothom", abans d'opinar que "la inclusivitat i la fraternitat tenen més sentit que mai". D'altra banda, tant el president com el conseller han posat en valor el codi d'accessibilitat de Catalunya aprovat aquest dimarts en el Consell Executiu. Aquest marc normatiu estableix les condicions d'accessibilitat necessàries perquè els espais públics, edificis, mitjans de transport, productes, serveis i processos de comunicació garanteixin l'autonomia, la igualtat d'oportunitats i la no-discriminació de les persones amb discapacitat o amb altres dificultats d'interacció amb l'entorn.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.