directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 02:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Alt Empordà doble fletxa Dimecres, 19 de setembre de 2018 15:56 h

L'hospital de Figueres implanta una nova tècnica per tractar el descens d'òrgans pèlvics a la vagina

Es tracta d'una intervenció menys invasiva que redueix el temps de cirurgia i el risc de restrenyiment funcional

ACN Figueres.-El servei d'Urologia de l'Hospital de Figueres ha començat a implantar una nova tècnica pionera a Catalunya per tracta el prolapse vaginal, que implica el descens d'un o més òrgans pèlvics a través d'aquest orifici. La nova intervenció, anomenada pectopexia laparoscòpica, és més senzilla i invasiva, redueix el temps de la cirurgia i el risc de restrenyiment funcional que es produeix amb l'operació indicada fins ara en tots els casos, la colposacropèxia laparoscòpica. El metge adjunt del servei, Jorge Hidalgo, assegura que estan molt contents de poder oferir aquesta tècnica pels "beneficis que comporta". Hidalgo ha recordat, a més, que es tracta d'una patologia que "moltes dones pateixen en silenci", tot i que actualment es pot tractar per recuperar la qualitat de vida.

L'hospital de Figueres oferirà aquesta tècnica pionera a Catalunya convertint-se en un dels primers centres de l'Estat a implementar-la. El nou procediment quirúrgic obté els mateixos resultats funcional que la que s'utilitzava fins ara i que es reservarà als casos més greus i als que afecten els òrgans posteriors com el recte. Amb la pectopexia laparoscòpica, però, més indicada pels descensos de bufeta, úter o cúpula vaginal, es redueix la mobilització de les nanses intestinals i proporciona una major fixació perquè amb una malla se subjecta la vagina o el cèrvix uterí al lligament pectini -el múscul que s'insereix en el pubis-, en comptes d’unir-lo al sacre, com es fa amb la colposacropexia.A més, la nova intervenció és menys invasiva, redueix el temps de cirurgia i el risc de restrenyiment funcional. El metge adjunt del Servei d'Urologia del centre, Jorge Hidalgo, diu que estan satisfets de poder-ho implementar pels "beneficis que comporta". "Moltes dones pateixen aquesta patologia en silencia i avui en dia té una solució quirúrgica que permet recuperar la qualitat de vida, que ja de vegades afecta les activitats habituals i les relacions sexuals". La primera intervenció de pectopexia laparoscòpica a l’Hospital de Figueres es va realitzar el desembre de 2016. Des del centre asseguren que aquests mesos no s’ha detectat cap complicació derivada de la tècnica quirúrgica i els resultats han estat "excel·lents".Per tal de valorar la idoneïtat del procediment quirúrgic en cada pacient, el Servei d’Urologia realitza un estudi funcional del sòl pèlvic amb l’equip d'urodinàmia d'última generació que té l'hospital, més precís i més ràpid, i que permet diagnosticar cada cas de forma òptima. Tenint en compte l'elevada prevalença d'aquesta patologia, el centre està treballant per posar en funcionament la Unitat de Sòl Pèlvic, que estarà integrada per especialistes en Urologia, Ginecologia, Cirurgia i Rehabilitació, i oferirà un tractament personalitzat, multidisciplinari i integral a la pacient.Debilitació de la musculatura i de les membranes El prolapse es produeix amb la debilitació de la musculatura, les membranes i els lligaments de la pelvis, ja que afecta la subjecció de les vísceres d'aquesta zona, que passen a recolzar el seu pes en l'element central de suport, la vagina. Aquesta patologia pot provocar problemes d'incontinència urinària i fecal, molèsties a l’abdomen, sensació de pes a la vagina i dificultar les relacions sexuals. Afecta sobretot dones d'entre 45 i 70 anys i generalment es deu a complicacions derivades del part, en alteracions del teixit, en cirurgies ginecològiques prèvies o en la repetició d'exercicis que obliguen a exercir altes pressions a l'abdomen. Els estudis calculen que aquesta patologia pot afectar prop del 40% de les dones que han tingut un part vaginal i que pot provocar símptomes en 21% dels casos.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.