directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 09:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 20 de setembre de 2018 12:10 h

La defensa de Roger Español diu que és "desproporcionat" que el jutge l'investigui per atemptat a l'autoritat

L'home va perdre la visió d'un ull per l'impacte d'una bala de goma l'1-O

ACN Barcelona.-La defensa de Roger Español, l'home que va perdre la visió d'un ull per una bala de goma l'1-O, ha assegurat aquest dijous que la decisió del jutjat d'Instrucció número 7 de Barcelona d'investigar-lo per delicte d'atemptat contra l'autoritat és "desproporcionada". Els representants legals d'Español consideren que els fets que se li atribueixen, és a dir, tirar una tanca i recriminar a un agent la seva actuació, "no justifiquen la possibilitat que existeixi un possible delicte d'atemptat contra l'autoritat". És més, l'advocada Anaïs Franquesa ha apuntat que aquests fets i el tret es van produir en moments i espais "clarament diferenciats". Franquesa ha posat en valor que la mateixa interlocutòria reconeix que l'agent que va disparar Español "de forma directa i a menys de 15 metres", contravenint els protocols oficials.

Franquesa també celebrat que se citin a declarar tretze agents de la policia nacional, entre ells els màxims comandaments i els escopeters que es trobaven aquell dia al carrer Sardenya, entre Diputació i Gran Via, on va rebre l'impacte Español. Tot i que el moment del tret està gravat en vídeo, no s'ha pogut conèixer la identitat del policia que va ferir l'home perquè els agents antiavalots no porten la identificació visible per davant. La defensa d'Español ha considerat que és "intolerable" que el Ministeri d'Interior no hagi realitzat una recerca "rigorosa" per identificar a un agent que actua en nom de l'Estat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.