directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 05:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Osona doble fletxa Dijous, 20 de setembre de 2018 12:25 h

Marc Costa, als jutjats de Vic: "No investiguen una persona, investiguen la voluntat majoritària d'un poble"

El cap dels Agents Rurals ha estat poc més d'una hora dins de les dependències judicials on ha declarat per un presumpte delicte de desobediència per l'1-O

ACN Vic.-El director general dels Agents Rurals, Marc Costa, ha estat poc més d'una hora dins dels jutjats de Vic on aquest dijous al matí ha estat citat a declarar com a investigat per un presumpte delicte de desobediència per l'1-O. A la sortida, Costa ha relatat que la jutgessa ha volgut saber "exactament" quin va ser el seu paper el dia 1 d'octubre i ha denunciat que "hem de tenir clar que no estan investigant una persona, estan investigant una ideologia i la voluntat majoritària d'un poble". Costa va estar l'1-O al col·legi electoral del seu poble, Sant Julià de Vilatorta (Osona), "com milions de catalans que vam anar a votar democràticament", ha relatat el responsable dels Agents Rurals. D'altra banda, Costa ha explicat que ha contestat les preguntes tant de la jutgessa com de la seva advocada perquè no té "res a amagar" i ha lamentat que "només intenten fer por".

Costa ha entrat als jutjats de Vic pocs minuts abans de les deu del matí i n'ha sortit a un quart de dotze del migdia. El director general dels Agents Rurals estava citat a declarar com a investigat per un presumpte delicte de desobediència per l'1-O. A la sortida i en declaracions als mitjans de comunicació, Costa ha dit que la jutgessa li ha pres declaració per "veure exactament" quin va ser el seu paper durant l'1-O i ha dit que ha contestat a les preguntes de la jutgessa i també a les del seu advocat.El responsable dels Agents Rurals ha relatat que "l'1-O, com molts milions de catalans, vaig estar entrant i sortint del col·legi electoral i va ser una jornada festiva". Costa ha lamentat que "sorprèn que facin passar persones per aquest tràngol de ser investigats per haver participat en un referèndum, com tanta altra gent. No és el Marc Costa, són milions de catalans que vam anar a votar democràticament i pacíficament". Unes 150 persones s'han apropat fins als jutjats de Vic per donar suport a Marc Costa. En aquest sentit, el cap dels Rurals ha dit que "la resposta de la gent ha estat fantàstica" i considera que "això demostra, un cop més, que el que s'està investigant no és l'actuació d'una persona, sinó la voluntat d'un poble". Fa just deu dies el mateix Costa va anunciar a través del seu perfil de Twitter que l'havien citat a declarar per haver defensat el col·legi electoral de Sant Julià de Vilatorta –el seu municipi de residència- durant l'1-O. Segons el relat de Costa, un mosso va aixecar una acta que l'identificava específicament, ja que ell mateix va presentar-se per oferir-li col·laboració. Arran d'aquesta acta i d'un informe previ de la Guàrdia Civil, un jutjat de Vic va obrir diligències d'investigació.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.