directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 05:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 20 de setembre de 2018 15:06 h

Quim Nin, nou diputat delegat de la Presidència a la Diputació de Tarragona

La CUP denuncia que és una plaça feta “a mida”, però la institució defensa que és necessària pel “volum” de projectes

ACN Tarragona.-Quim Nin, que el mes passat va prendre possessió com a diputat de la Diputació de Tarragona arran de la renúncia de Montserrat Carreras, ocuparà el càrrec de diputat delegat de la Presidència a la corporació. La CUP ha denunciat aquest dijous que es tracta d’una plaça feta “a mida” per la qual l’alcalde d’Albinyana (Baix Penedès) passarà a cobrar 62.000 euros anuals. Per la seva banda, fonts de la Diputació han explicat a l’ACN que el president, Josep Poblet, ha confiat aquest càrrec a Nin (PDeCAT) per la seva trajectòria, atès que ja va ser vicepresident de l’ens del 2003 al 2010-. Les mateixes fonts han justificat la seva designació per “l’elevat volum de projectes” que assumeix l’àrea de Presidència.

La CUP ha denunciat que la nova figura es crearà en el proper ple “quan no se saben quines són les noves funcions” que desenvoluparà Nin. Segons el diputat de la formació, Edgar Fernández, “la creació d’aquest nou òrgan de govern ens porta a pensar que es tracta de fer una plaça a mida per a aquest diputat que li permeti cobrar més a final de mes”.Segons Fernández, no s’entén que el president Josep Poblet delegui funcions i competències, però continuï cobrant 75.750 euros bruts anuals com fins ara, “quan representa que ha de realitzar menys funcions”. Això, afegeix la CUP, demostra que la Diputació “només serveix per poder repartir diners als ajuntaments i altres entitats sense cap criteri i per a poder alimentar a polítics que es queden sense càrrec”. Un perfil “òptim” per al càrrecPer la seva banda, fonts de la Diputació de Tarragona han explicat que aquesta figura ja existeix en altres diputacions i que és necessària “atès el volum de projectes estratègics que es duen a terme de l’àrea de presidència, en l’àmbit de gestió”. Així, Nin s’ocuparà de les qüestions relacionades amb projectes europeus, com ara plans d’especialització i fons Feder; del projecte de la Regió del Coneixement, i de la gestió estratègica i de planificació. Les mateixes fonts han subratllat que Nin coneix bé la Diputació de Tarragona, de la qual ja en va ser vicepresident del 2003 al 2010, i que “per la seva trajectòria es considera que és el perfil òptim per reforçar el suport al president”. Joaquim Nin, alcalde d’Albinyana, va ser delegat del Govern al Camp de Tarragona entre els anys 2011 i 2016, fins que va cessar per assumir el càrrec de secretari general de la Presidència a proposta del president Puigdemont.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.