directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 12:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dijous, 20 de setembre de 2018 15:13 h

L'Arnau es transforma en un teatre nòmada mentre duren les obres de rehabilitació

L'espectacle 'C\/ Hospital amb Sant Jeroni' obrirà la temporada 2018 gràcies als veïns del Raval, que cedit set espais

ACN Barcelona.- El teatre Arnau té més ànima que cos mentre duren les obres de rehabilitació d'aquest emblemàtic espai barceloní. El seu esperit està molt viu gràcies a les entitats, al veïnat i als professionals dels barris del Raval, el Poble-Sec i el Paral·lel que han decidit treballar perquè l'Arnau segueixi viu. Han preparat dos espectacles itinerants i han posat en marxa un arxiu virtual que recull testimonis escrits i orals i objectes aportats per gent de la zona. La programació del 2018 començarà el 28 de setembre amb el muntatge 'C\/ Hospital amb Sant Jeroni', de la companyia Blanco Roto. Una obra itinerant que es representarà en 7 espais del Raval cedits pels veïns, com un bar o un magatzem. El muntatge vol mostrar els buits emocionals del veïnat del carrer Sant Jeroni, que va desaparèixer amb la construcció de la rambla del Raval.

Les obres de rehabilitació del teatre Arnau s'allargaran força, de fet, ni tan sols han començat, ja que, segons ha detallat la regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, tot just "els arqueòlegs estan excavant la zona per veure si hi ha restes arqueològiques de valor". Pin confia que el mes que ve, si tot va bé, es podrà fixar el calendari de la rehabilitació d'aquest emblemàtic espai.Les obres no preocupen a les entitats, al veïnat i als professionals dels barris del Raval, el Poble-Sec i el Paral·lel, que han unit forces per mantenir viva l'ànima del teatre amb un projecte artístic que compta amb un pressupost de 230.000 euros aportats per l'Institut de Cultura de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona. Gràcies a aquest finançament s'han preparat dos espectacles itinerants i s'ha posat en marxa un arxiu virtual.El tret de sortida de la programació del 2018 de l'Arnau el donarà la companyia Blanco Roto amb l'espectacle 'C\/ Hospital amb Sant Jeroni'. Una obra itinerant que es representarà en 7 espais del Raval cedits pels veïns, com un bar, un terrat o un magatzem. El muntatge vol mostrar els buits emocionals del veïnat del carrer Sant Jeroni, una via que va desaparèixer amb la construcció de la rambla del Raval. Laia Ricart, codirectora del muntatge, ha detallat que "els dotze personatges de l'espectacle tenen un cert buit emocional" com té el barri, on han desaparegut "llocs i edificis que eren una part fonamental". "Amb el 'Posa't guapa, Barcelona' estàs transformant l'exterior però l'interior no l'estàs cuidant", ha reflexionat. D'aquest muntatge itinerant es faran 10 úniques funcions, entre el 28 de setembre i el 14 d'octubre. L'obra té una durada de poc més d'una hora i està guiat pels regidors de l'espectacle.Paral·lelament també s'està gestant 'Parrhesia. Espectacle Autocensurat', que es representarà el 15 i 16 de desembre al Mercat de les Flors, coincidint amb l'exposició sobre els relats de l'Arnau. Serà un muntatge comunitari coordinat per la cooperativa Art & Coop que permetrà als veïns que envolten l'Arnau ser actrius, escenògrafs, tècnics i responsables de vestuari, gràcies a l'acompanyament de professionals de les arts escèniques.L'arxiu virtual 'Relats de l'Arnau, una xarxa de memòries d'un teatre de barraca' està coordinat per la cooperativa Laberint Cultura. Una de les coordinadores d'aquest projecte és Layla Dworking, que ha detallat a l'ACN que aquest que té una oficina presencial i un espai a la xarxa i que "intenta recollir memòries i imaginaris dels veïns i veïnes que envolten el Paral·lel, concretament dels barris de Sant Andreu, el Raval i el Poble Sec".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.