directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 15:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Vallès Occidental doble fletxa Dijous, 20 de setembre de 2018 16:04 h

Terrassa es prepara per acollir les propostes artístiques més avantguardistes en una nova edició del Festival TNT

Per primer cop, el certamen surt de la ciutat i presenta espectacles a Matadepera i Ullastrell

ACN Terrassa.-Terrassa es prepara per viure entre el 27 i el 30 de setembre una nova edició, l'onzena, del Festival Terrassa Noves Tendències (TNT), un certamen que s'ha consolidat com l'aparador de les darreres novetats en arts escèniques a Catalunya i que en aquesta edició, com a novetat, incorpora espectacles musicals. En total, el TNT ofereix aquest any un total de 30 activitats, de les que 12 s'estrenen al certamen, i 10 coproduccions. Per primer cop el certamen sortirà de Terrassa per presentar espectacles als municipis de Matadepera i Ullastrell així com en diferents barris de la ciutat. A la recerca de nous públics, a més, aquesta onzena edició incorpora l'itinerari TNT TEENS que, amb propostes tecnològiques, diversió i experimentació busca acostar-se al públic més jove i complementar l'oferta ja existent per nens i nens.

.L'espectacle inaugural correrà a càrrec enguany dels belgues Kiss & Cry, liderats per la coreògrafa Michele Anne de Mey i el cineasta Jaco van Dormael que estrenaran per primer cop a l'Estat i en català 'Cold Blood', una microdansa de mans a l'escenari que es converteix en una pel·lícula en directe a la gran pantalla. També de fora de Catalunya arriben, entre altres, la companyia gallega i de referència a Espanya Matarile Teatro amb 'Circo de Pulgas' o l'espectacle xilè 'Correo' dirigit per Paula Aros Gho, sobre l'hàbit nostàlgic d'escriure's cartes.El cartell també compta amb una desena de coproduccions. Txalo Toloza-Fernández i Laida Azkona Goñi presentaran 'Tierras del Sud', un projecte escènic sobre neocolonialisme i barbàrie centrat a la Patagònia Argentina. Cristina Celada i Gloria March mostraran una investigació escènica sobre el que volem semblar a les xarxes socials i el que som en realitat a 'Parecer felices'.També és una coproducció, la nova creació de David Espinosa, 'Una historia universal', que, fent ús de la manipulació d'objectes, l'acció coreogràfica i el teatre d'ombres farà un recorregut a través de la història de la humanitat. O 'El mono de Descartes' de la companyia José y sus hermanas i Sílvia Ferrando.Seguint amb la línia d'apostar pel talent més emergent, el TNT ha coproduït a Marc Villanueva Mir que presenta un joc performatiu, 'El candidato'; a Soren Evinson que estrenarà 'A nation is born in Me', una de les peces guanyadores de la Caravana de Tràilers de la passada edició; i a La Señorita Blanco que presentarà 'Una pequeña parte de este mundo'.En l'àmbit musical destaquen artistes com el grup Za!; el duet Nuu i Rodrigo Cuevas, que fusionarà la música tradicional amb bases electròniques.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.