directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Vallès Occidental doble fletxa Dijous, 20 de setembre de 2018 16:45 h

El Vallès Occidental engega un projecte per recuperar les varietats agrícoles tradicionals

El tret de sortida del projecte és la constitució d'una comunitat de tast amb cuiners de la comarca

ACN Sabadell.-El Vallès Occidental treballa en un nou projecte per recuperar les varietats agrícoles tradicionals del territori. L'objectiu és posar en valor el patrimoni agroalimentari i gastronòmic de la comarca. El projecte de recuperació de varietats locals té la seva base teòrica en la recerca d'informació i l'estudi dels cultius tradicionals de la comarca i dels coneixements que hi ha associats. A partir d'aquestes dades, es desenvoluparan diverses línies de treball que contemplen, entre d'altres la localització de les varietats, la seva conservació en un banc de llavors, la creació d’un fruiterar de salvaguarda, l'estudi de les seves qualitats culinàries, així com, la seva promoció al territori. Així mateix es constituirà una comunitat de tast amb cuiners de la comarca

El president del Consorci de Turisme, Miquel Sàmper, ha explicat que "la preservació i la promoció de les singularitats del territori constitueixen un dels pilars principals per al foment del sentiment de pertinença, alhora que ens atorguen personalitat pròpia com a destinació".Aquest projecte, que va iniciar-se a principis de 2018, està concretant ara les primeres actuacions. Una d'aquestes accions ha estat la creació, en el marc del Consorci i dins del programa de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona d'una comunitat de tast formada per cuiners de la comarca que seran els encarregats de tastar varietats locals d'horta de la comarca i valorar-ne les seves qualitats i propietats culinàries.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.