directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 01:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dijous, 20 de setembre de 2018 16:46 h

Condemnen a quatre anys de presó els pares i el germà d'una jove índia de 19 anys per detenció il·legal

El tribunal es mostra disposat a informar favorablement perquè se'ls concedeixi un indult parcial i evitin així l'ingrés a un centre penitenciari

ACN Barcelona.-La secció tercera de l'Audiència de Barcelona ha condemnat a quatre anys de presó els familiars –pares i germà- d'una jove índia de 19 anys per un delicte de detenció il·legal. Per contra, els magistrats han rebutjat condemnar-los pels delictes de coaccions, lesions i maltractament, tal com demanava la fiscalia. El tribunal, però, es mostra disposat a informar favorablement perquè se'ls concedeixi un indult parcial i puguin evitar així l'ingrés a un centre penitenciari. Els fets van tenir lloc el 7 de maig de 2017 quan els acusats van tancar la noia al domicili familiar durant gairebé 30 hores i van impedir que en sortís. La jove havia marxat feia un mes de casa, ja que els pares de la noia havien concertat el matrimoni de la filla amb un home de la Índia sense el seu consentiment.

Segons consta a la interlocutòria, la jove, que estava retinguda en contra la seva voluntat al domicili familiar, va poder sortir al balcó del pis i va llançar un tallaungles sobre un vehicle policial que just en aquell moment circulava pel carrer per demanar auxili. Els agents, segons consta en la seva declaració, van girar la vista amunt i van veure al balcó una noia que demanava auxili unes persones que intentaven introduir-la de nou dins del domicili. Davant d'això, els agents van anar fins al domicili, van entrar-hi i van traslladar la jove fins a un centre hospitalari. En canvi, els acusats van assegurar davant del jutge que la víctima estava "malament" i que havia intentat llançar-se pel balcó. Els magistrats, però, no han vist credibilitat en aquesta versió dels fets, ja que, segons consta a la interlocutòria, el centre hospitalari on va ser traslladada la víctima no va apreciar cap alteració conductual i van donar-li l'alta. Davant d'això, la sala tercera de l'Audiència ha considerat culpables els tres acusats d'un delicte de detenció il·legal, ja que la víctima, una jove de 19 anys, va estar més de 24 hores retinguda en contra la seva voluntat al domicili familiar. La jove, però, no ha volgut denunciar cap dels fets que els Mossos van incloure en la minuta policial.Els magistrats creuen, per tant, que la pena de quatre anys de presó és "desproporcionada", ja que en el moment del judici la noia ja s'havia reconciliat amb la seva família i "mantenien una bona relació". De fet, consideren que aquesta pena pot "victimitzar de nou" a la jove, que "veuria com tota la seva família més pròxima ingressa a la presó". Davant d'aquesta situació, el tribunal es mostra disposat a informar favorablement de la concessió d'un indult parcial que permeti als acusats no ingressar a la presó.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.