directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Vallès Occidental doble fletxa Dijous, 20 de setembre de 2018 19:20 h

Un carril bici unirà Terrassa, Matadepera i Sabadell a partir de la tardor de 2019

Es tracta d'un itinerari de 4,1 quilòmetres i que compta amb una inversió de 3,2 MEUR

ACN Matadepera.-Els municipis de Terrassa, Sabadell i Matadepera estaran connectats a través de carrils bici a partir de la tardor de 2019. Així ho han anunciat els alcaldes d'aquestes poblacions i els responsables de la Diputació de Barcelona en un acte que s'ha celebrat aquest dijous. El recorregut, que compta amb 4,1 quilòmetres de traçat, també inclou crear un vial segur per a vianants. Afecta les carreteres BV-1221, BV-1275 i la BV- 1248 i compta amb un pressupost de 3,2 MEUR que finançarà l'ens supramunicipal. Les obres començaran a la primavera de 2019. L'objectiu d'aquesta actuació és establir una connexió "segura" i "més sostenible" entre aquests nuclis urbans per incentivar la mobilitat a peu o en bicicleta.

El diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega, ha explicat que l'objectiu d'aquestes intervencions és comptar amb una "infraestructura de mobilitat més sostenible per aconseguir que la gent es desplaci a peu o en bicicleta". Segons Fàbrega la proposta ha estat molt ben acollida pels municipis, ja que s'ha calculat que 430.000 ciutadans podrien fer ús d'aquests nous carrils. "Estem donant connectivitat a aquesta zona i creant el carril bici i a peu més important del país", ha afirmat el diputat. El projecte es divideix en dues fases. La primera arrancarà la primavera de 2019 i afectarà la carretera que va de Terrassa a Talamanca (BV-1221) i la que uneix Terrassa amb Matadepera (BV-1248). Correspon a un tram de 1.060 metres en el qual es construirà un carril segregat de les vies principals per a bicicletes i vianants, que tindràuna amplada de cins metres. Amb aquesta actuació s'uniran aquestes dues poblacions i alhora es donarà accés a l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). El projecte també contempla la millora de la intersecció entre les carreteres C-1415a i BV-1248 mitjançant la implantació d'una rotonda.Aquests treballs també permetran executar les marques viàries del primer tram del carrer Lacetània, entre la carretera de Matadepera i el carrer Granollers, i crear un pas de vianants elevat a l'inici del carrer Lacetània.També es projecten dos passos per sota el pont de la Riera de les Arenes, a la BV-1275, que permetran donar continuïtat als camins que discorren paral·lels a la Riera de les Arenes, evitant que els usuaris dels camins hagin de creuar la carretera.La segona fase de l'actuació fa referència a la carretera que va de Sabadell a Matadepera, la BV-1248, per la zona de Can Deu. Es crearà un vial per a vianants i ciclistes al marge dret d'aquesta carretera que en aquest cas disposarà de tres metres d'ample, i es construirà una rotonda de 40 metres de diàmetre a la intersecció entre la C-1415 a i la BV-1248.Aquesta intervenció també contempla modificar la secció transversal del pont sobre el Torrent de la Batzuca per fer passar l'itinerari de vianants i ciclistes d'una manera més segura. Es canvia també el sistema de contenció del pont, executant barreres de formigó a ambdós costats.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.